Thursday, July 2, 2009

hari hari terakhir siri 5.

part: DINNER.
24hb june (malam)
habis sudah. terkocoh-kocoh saya dengan syifa bersiap malam tu. dahlah maghrib masuk pukul 7.30 malam lepas tu suruh tunggu kat bus stop depan KUO pukul 7.40 malam. 'pandai' punya orang. mana nak pakai tudungnya, lilit selendang lagi, capai handbag, pakai kasut PERGHH. melorot habis dah selendang tersebut T__T

dinner neh dinner apa? click here :) tak mau klik tak apa, tapi engkau tak kan tahulah kami tengah berjimba pasal apa, kah kah kah kah kah. ih, kejamnya. nggak care sama kamu ah.

dengan satu bas satu tutorial (ended up with seven buses), kitorang pun bertolak ke dewan seroja, precint 15, putrajaya. oh, sudah lama tidak menjamu mata di putrajaya. kali terakhir pun teman uwa (my nenek) lawat atuk syifa kat hospital putrajaya sana tu. kiranya tujuan tu bukan ke arah maksiat lah. eh, apa cer.
dewan yang telah di-edit gambarnya oleh saya secara mati-matian bagi mendapatkan kesan effect khas, ceh. turun saja bas, itu 'datuk' nodi (abang long berbaju batik kuning sangat menterujakan weh HAHA) dah tunggu kitorang suruh cepat masuk dewan sebab dah lewat dari actual schedule T_______T
ya, di kanan itu saya. yang kiri itu amira suraya :) background hitam legam tak nampak jalan dan orang ramai sekaliannya tak ada siapa tahu kenapa. yang pasti, gambar berduaan ini bukan photoshop punya kerja. I tak main photoshop lah, gerimis. tak main sebab tak reti. cuba kalau reti, HAR HAR HAR. engkau menjawab sendiri soalan tersebut.

jam pukul 4.44 petang. sekarang neh. ada sikit malas nak taip semua perkataan yang dah berkumpul macam nak buat lintasan hormat dekat otak yang sangat kreatif neh (otak saya maksud dia). anda puji otak anda sendiri. biar riak positif sikit tak apa HAHAHA.

mari biar gambar bercakap dengan sendiri sekejap. wahid. itnin. talata.
one.
two.
three.
four.
five.
itu cerita awal-awal masuk dewan, belum pertengahan dewan lagi. kalau nak tengok menu sebenar buffet pada malam dinner tersebut, click here :) dan semasa sedang enak tak berapa enak (sebab nervous nak perform kejap lagi) menjamu selera, opening performance dimulakan oleh budak-budak lelaki tutorial khamsah (!)
one.
two.
three.
dari kiri; akmal, razak, ehsan, bem, mut & lelaki yang saya tak kenali sorry. lain tahun cuba lagi okek? hahahahampagas. oh, apip petik gitar :) lagu apa kah yang telah lelaki-lelaki kakkut (secomel Anak Ayam) ini nyanyikan sampai kitorang budak perempuan tutor khamsah neh dok jerit kuwaiyiz!!kuwaiyiz!! ? click play video ini.
ini time diorang rehearsal kat bilik tutor malam, hee. rindu zaman berkurung di bilik itu ouh. jangan lepaskan by alexa. grand bangat dong sih.

dan sambung lagi makan sambil tutor satu mulakan persembahan. serius cakap lah, aku tak dah berapa selera nak makan lepas tengok performance diorang. dahlah masa tu tengah makan aiskrim. boleh dia bawa topik T*HI atas pentas siap dengan lukisan 2D lagi.

serius lepas tu nasi I dah tak berusik walaupun terpaksa admit, lapar lagi T_________T

dan lepas tu tutor enam. dan akhirnya, sampailah turn tutor kitorang berangka giliran tiga IniSudahCukupMenggeletekIsiPerutKenervousan (!) haih. nasib baik lah ainun ada untuk meredakan suasana OhWahasyuniAwiAinun :'( awi awi giddan giddan.

okay, sila dengar persembahan kami yang tak seberapa tapi telah berjaya mendapat tempat kedua dalam pertandingan battle of performances malam tersebut :DD tak seberapa tapi TETAP KUWAIYIZ okek, no doubt at all. oh, lagi ngam kalau layan lagu sambil belek gambar persembahan :P






ragil magmu'ah khamsah :D
kullu kum magmu'ah khamsah :)
teni kullu kum ma'a mut wa kiina (!)
heya apip ma'a gitar bita'ti heya.
kullu kum gamil wa gamilah awi awi.
mut wa kiina, HAHA.

dan persembahan diteruskan sampailah tutorial tujuh. memang mantap habis lah kesemua persembahan tersebut. dinner ni tak ada liar tak ada apa. semua jinak-jinak sahaja. kalau ada yang memakai pakaian yang semacam dibeli tidak cukup kain pun cuma 'mereka' sahaja. siapa yang tergolong dalam 'mereka' tersebut sila pandai-pandai buat terasa secara sendiri. ini baru self-service nama dia.
dan sudah saya katakan berkali-kali, untuk sukaneka kami ada sedikit loser maka setimpalnya kami telah mendapat saguhati. dahlah saguhati, saguhati terakhir pulak tu mak aiii T_________T tapi tak apa, tutor lima masih kekal di hati, takkan ada siapa boleh replace tempat beliau I swear to you.

so the dinner ended at 12.30 am or so. sungguh mensedihkan keadaan tersebut, semua orang mintak maaf, berpelukan apatah lagi. bersalaman juga malah saling usik-mengusik HAHA. (tak tahu kenapa gelak padahal tak ada gelak pun).

seterusnya, mari saya gula-gulakan you, gerimis dengan sesi berfotoan sekali lagi. on your mark, get set, GO.
bella.kiina.farihah.
wan amira.yours truly. ainun. fatin.
ana ma'a chitah momo.
ana wa sakiinah.
kak ana with me :)
abaikan kebluran gambar. sengal je. me. nara. fina. ikyn.

whatsoever: semacam tidak ada 'SOUL' ketika entry ini ditaip, haih.

2 comments:

Izzy bee said...

NUHAAAA ! oh-mah-GOD
yr blog buat nk nangis ohh
n ble dgr the choral speaking n the guys nanyin mcm sedih n rndu sgt
alahai, sedih -.-"

nhmnrh said...

hee, jom nangis sama jom jom!
tau tk pee.
rindu that choral speaking thingy.
missed everythinglah kan :(