Friday, July 24, 2009

bercampur baur.

Berita terkini yang aku membaca di surat khabar dan mendengar di televisyen, kebanyakan IPTA terutamanya cawangan UiTM di Semenanjung neh habis dah kena tutup paling kurang seminggu. Pergh. Semuanya kerna Influenza A H1N1 tersebut. Aih, mentakutkan betullah. Aku sebenarnya sedang memikirkan possibilities dan probabilities kami yang bakal berangkat ke Mesir neh. Akan terjangkit atau akan terselamat kah? Dah lah wabak tersebut seakan hyper-aktif merebak di airport. Mintak simpang malaikat 44 T___T

Tapi pokok pangkalnya, apsal kah heaven sangat korang boleh bercuti? Er. Aku menjealous tanpa alasan yang pasti. Sepatutnya aku tak ada perlu nak jealous bukan? Kerna aku sendiri sedang bersantaian secara lumayan di rumah ni hah. Tapi apa boleh buat, siapa la boleh menghalang aku daripada menjealous korang semua. Engkau boleh, Bieyto? *angkat kening. Ada nada riak di situ.

Oyya, selamat pulang la rakan handai sekalian *senyum.
Urgh.
Sekejap tadi berlaku satu lagi konflik.
Barusan kejap tadi.
Aih.
Apa kah hidup aku neh asyik ada konflik? (Bukan keluhan, excuse me).

Bila berlaku macam ni maka bermulalah niat tak sabar aku hendak bermastautin di Mesir. Lagi cepat lagi baik (Ayat ni macam bagus ja -.-"). Semacam berkurangan sedikit konflik dalaman yang akan berlaku. Aku bercakap secara general serta umum. Tiada maksud tersembunyi. Kalau ada pun biar aku seorang yang tahu boleh ka? This kind of conflict is far more personal than you think. Benda yang aku dah pendam macam agak lama.
Engkau kalau memasak, sila jangan jangan pandai-pandai menuang air ke dalam minyak yang sedang mempanas. Kerna campuran tersebut akan meletup meledak bagai bom jangka masa lah dia. (Semacam aku menggoreng french fries petang tadi T_T)
Err. Maksud aku, janganlah ditambah minyak tanah kepada api yang sedang marak. Aih. Susah lah engkau ni Bieyto. Aku nak bermain kata kiasan pun tak boleh :( Aku pun tahu sedar diri yang aku ni boleh tahan senget punya perangai tapi ada side indah tentang aku lah okeh. Yang aku tak kan reveal pada orang sampai bila-bila. Macam aku pernah kata, hanya aku ja yang kenal diri sendiri. Apa yang engkau nampak tentang aku tak semestinya aku yang sebenar. Olomak aih. Aku ni pandai mencover rupanya. HAR HAR HAR.
Lagi satu. I felt so stupid (in a Brilliant way; HAHA taknak kalah -.-"). I should just ignored you after you scarred my feelings. Damn. You just don't deserve my focus of attention, okay? Not even an inch of it! And like Izzati (i miss you, izzy) said to me back then, I should remember those freaking-nasty-bloody-bad things you have done towards me so that I will keep banishing you from my mind, HA HA. Ohmygod, I am so.. unclever (in a very Clever way; masih taknak kalah -.-") To that particular someone (obviously NOT you), I am very sorry. I really am ;(

Nas, I nak pinjam kejap your words okeh? :)
To YOU whom I-should-just-ignored;

You are so like schools on a saturday. NO CLASS. Boo ya.
Apsal? Terasa? Tadi you makan cili ke? Memang lah pedas. Padan muka.

p.s: EHEM. Someone is turning eighteen tomorrow. EHEM :P

2 comments:

Izzy bee said...

weheee I saw yr name syg , right just forget bout it. happy je dgn ape yg nuha ade skrg :D ok ? imyt nuha ! :) <3

nhmnrh said...

haha. yup. let's let's :D
righto im happy.
thank you so much darling izzati :'D