Monday, June 29, 2009

hari hari terakhir siri 3.

part: KEROJAKAN AKTIVITI.
23hb june
as expected, pagi selasa tu rasa mengantuk memang hyper habis ah weh terlayu-layu I waktu kuliah -___-" bukti? alamak, segan ah saya nak tunjuk, buat jatuh air muka je tapi tak apalah. demi gerimis si blog kacak tersayang, I tunjuk jugak lah gambar candid dari inarah neh.

sumpah ini candid punya betul-betul candid. TAK MAIN AH MINTAK ORANG TANGKAP GAMBAR LEPAS TU PURA-PURA PANDANG TEMPAT LAIN KONON CANDID. ceh, padahal yourstruly pun banyak kali je buat. hahahampagas.
nah, hambik. PRANGG, berkecai berderai semua dah maruah I. PRANGG, my dignity has shattered into pieces. T______T tsk tsk. bak kata zaki (zaki kalau baca ni sila teruja HAHA), buat malu je pergi tepek gambar sedemikian rupa :( HER HER HER.

nasib baiklah lepas rehat pukul 10.30 pagi tu, pihak pentadbiran GMN nak buat urusan pilih rumah untuk kat mesir nanti. automatik jadi segar-bugar dah :O iya, betul tak tipu. teruja habis ah nak pilih blok rumah, miahaha.
peta blok kediaman kitorang. boo, tak jelas sebab pergi tangkap dari jauh lepas tu zoom :( tapi kalau nampak yang macam gelap hitam sikit ada tujuh tu, itulah lokasi blok kitorang :D

budak lelaki tengah pilih rumah diorang :O
turn budak perempuan pilih rumah :))
pilihan kitorang antara blok C, D and B. blok E memang tak masuk senarai ah sebab jauh gila nak menapak ke fakulti -_____-" dan oh, lepas berbincang pros and cons every block of houses, kitorang pilih blok D, tingkat 2 :) the best choice ever I must say.

meh I nak brag sikit, tumpang lalu. blok D neh diapit oleh dua blok lain, blok A (blok lelaki) dan blok B (perempuan) lepas tu boleh pulak sekangkang kera depan tu RESTORAN MELAYU :O belakang pulak kedai dobi, tingkat bawah dia rumah staff dan sepuluh minit jalan kaki ke fakulti (!) OhMyGod, gila gorgeous ah blok tersebut, HAHA.
we are housemates! me, my cousin; syifa, chitah, husna and bella. interestingnya pasal housemate saya neh, kitorang semua asal selangor dan umur 18 tahun ;) memang boleh get along habis ah. semua perangai gila-gila je eyn kahkahkah. tapi tak apa, dalam gila-gila tu masih ada batasan dia.

dan petang selasa tu, masa tengah recite bunch of 'amiyyah words, kitorang senyap-senyap ambil gambar ustaz khaled tapi bila dia perasan, on the spot dia ajak kitorang bergambar. YES, IN THE MIDDLE OF SOMEONE RECITING THE WORDS -______-" so much of the spontaneous ustaz khaled, miahaha.
sebahagian lelaki yang datang tutorial petang OhSangatComel mereka neh, HAHA.
dari kiri; tarmizi, izzat, afif, ustaz khaled, den, syafiq.
the girls with ustaz khaled, weehee.
ultimate picture of the year, (CEH CEH PERASAN).

petang tu dalam pukul lima, umi saya datang untuk serahkan barang dinner. apakah barang tersebut? HOHO, segan gila nak sebut. handbag berlabuci liplapliplap dan sandal raya high heels :O dan dalam lima setengah kitorang buat rehearsal sekali lagi, itupun tak complete sebab ramai budak lelaki tak datang, pergi membutakan diri, hampeh.

dan malam tu, full rehearsal siap timing masa dengan AJK Jamuan lagi. it turned out yang kitorang punya performance lebih dua minit dari 9 minit yang dibagi. aiseh, dua minit je. so, kitorang sepakat untuk ignore je tak payah cut apa-apa sebab kitorang lebih kepada NAK FUN WEH. NAK FUN. buat apa nak stress kan diri nak ubah balik semua scene kan?

full rehearsal tu memang the best lah weh sampai the emcee, cat; address kami as the winner-to-be HAHA. even yazid as the ketua AJK Jamuan pun cakap GOOD JOB, woohoo. mantap ah korang tutorial khamsah :D

habis je full rehearsal, kitorang balik ke bilik tutorial kitorang. sangat emo ah keadaan tersebut sebab itu kali terakhir kitorang together dalam bilik yang penuh kenangan tu. disebabkan apip dah bawak gitar, kitorang pun apa lagi. bantai ah menyanyi macam-macam lagu.

lagu raya, check. lagu hannah montana, check. lagu indie, check. lagu tradisional, check. lagu soundtrack superhero, check. lagu sekolah, check.


hardcore habis ah malam tersebut. yang paling tak tahan bila nyanyi enjit-enjit semut, geylang si paku geylang! lagi tak boleh belah bila kitorang dah start nyanyi lagu KELUANG MAN, kahkahkahkahkahkah. sampai uthman ingatkan kitorang dah boring sangat sampai nyanyi keluang man padahal tengah 'high' gila.

tak percaya? nah, dengar neh! click play to listen okek.
suasana hari raya by tutorial khamsah.








keluang man by tutorial khamsah.








love story by tutorial khamsah.







dan neh gambar pada hari tersebut.
apip main gitar untuk iringi kitorang punya kesumbangan nyanyian, HAHAHA. hep, sedap apa. pi dengar balik pi.
sebahagian budak perempuan tutorial kahmsah :)
nak balik lepas rehearsal AghhPenatGilaHabisSuara.
dari kiri; dayah, kak ana, ainun, chitah, kiina, me :D
rehearsal chorus speaking/choir/acoustic/acting ;P

whatsoever: oh, saya demam sekarang T__________________T

2 comments:

Izzy bee said...

haha comel gl, korg comelest :)

nhmnrh said...

haha, comelest.
gila cool word tersebut ouh ;D