Saturday, June 20, 2009

cerita hari tu lah.

ini cerita hari tu. hari tu, tu bila? hari isnin as in 15hb jun :)

cet. menipu je lebih. kata nak bertolak dari kolej pukul 7 pagi. kitorang pukul 6 dah bangun mandi, tau! selalu tu 6.30 pun belum tentu bangun lagi. 6.35 mungkin. dasar janji MELAYU. hangin je I pagi tu. dahlah tak sempat breakfast T_____T

ah, tak kira tak kira! breakfast sangat penting okayh. tak ada dakwa dakwi. I kan dasar penchenta makanan, HOHOHO MERRY CHRISTMAS. eh tiba-tiba pulak dia.

dahlah patut pergi sana last week tapi postponed pergi minggu neh lepas tu dahlah pergi 250 orang sekaligus, kau. bus stop depan KUO tu macam dah nak ranap pun ada, har har har. do I care kalau bus stop tu runtuh sembah bumi? *geleng*

HAHAHAHAHAHAHA. kejamah binti zaleem gila. anak dara siapa neh apasal indah sangat kata-kata dia. okay, lepas baca ayat tersebut sila lawati www.perasangila_taksedardiri/nakmampuske.com T____T Oh, saya sungguh perasan sekali.
berfoto mania di bus stop tersebut selama satu jam lebih adalah wajib, YOU KNOW. kah kah kah kah kah (gelak yang tak berapa nak ikhlas –_____-")

sila usha betapa ‘lapar’ nya wajah saya di dalam gambar tersebut. ehh, baik-baik! jangan dekat sangat peng-usha-an tu, I’LL BITE tahu, HAHA. joking jee. gambar menjadi live secara tiba-tiba adalah penipuan kamera semata okek.
pukul 8.10 baru bas datang, seyh. dahlah BAS SEKOLAH, huahuahua. see, ini baru dua. empat lagi bas pergi kelembapan, haih. oh, by the way, saya naik bas yang kedua sebab bas yang depan telah diconquer oleh budak lelaki –_____-"

teruja sungguh kami bila nampak bas, miahaha. semua orang macam tengah having EH DAH BOLEH NAIK KE TAK NIH MANA ABANG ZAM APASAL TAK ADA KENAPA ADA DUA JE BAS NAK ANGKUT 250 ORANG punya conversation. akhirnya naik jugak lepas nampak budak lelaki semua dah mula isi bas yang pertama. lepas habis settlekan sit untuk semua student, barulah bas bergerak itupun dah pukul 8.27 pagi.
neh semua mahasiswians yang mengisi bas kedua. try spotting me tengok dapat cari ke tidak OhMyGod kamu terror sangat kalau dapat!! okay, sumpah macam gedik bila cakap macam neh, HAHA. no offence.

saya dan syifa semestinyalah telah menidurkan diri di dalam bas tersebut. sekarang neh memang TIDUR LEBIH BERNILAI DARIPADA SEGALANYA. ya, lebih bernilai dari pergi kafeteria untuk bungkus makanan untuk dinner. try test ah tengok kalau you tak percaya, gerimis.

ouh. mana hala tuju kitorang hari tu? meh nak tunjuk meh.
bangunan yang jadi sangat dramatik dan indah setelah di-edit oleh yourstruly. applause sikit, miahaha. muka tak tau malu sekali.
bila tengok yang neh of course dah tahu lah mana hala tuju kami hari tu, kan?

kalau masih tak ada idea neh kat mana apasal ada EMERGENCY, EMERGENCY gaya suara scha dalam awan dania pulak dah, tengok ni pulak mana tau dapat ilham secara spontan, itu sangat cool.
err. pandai-pandai abaikan dua monumen di sebelah kanan gambar YANG SEBIJIK MACAM TELAH DICOPY PASTE KEPADA GAMBAR TERSEBUT PADAHAL SUMPAH REAL. kahkahkah. okay tak lawak. memang boleh abaikan terus. sekarang dah tahu lah bukan? :)

yee, kitorang student bawah GMN pergi lawatan ke HUKM hari Isnin tu. sumpah teruja habis. serupa rombongan cik kiah, cik bedah semua ada. yahoooo dot com dot mai mana cheq tak tau. KAHKAHKAH. saya memang macam neh, cakap sendiri bajet lawak lepas tu gelak sendiri T______T
ceh, bangga neh BAKAL PELAJAR-PELAJAR PERUBATAN, eheh.
sitting dia sebegini rupa sila jangan terlalu takjub lain kali ya, cik nuha muneerah (!)
Dr. kushairi dengan sorang student yang nama dia HELMI tapi entah macam mana jadi JALIL -___-" weird jeh. dia kena pergi pentas sebab bijak sangat bagi jawapan unik.

masa Dr. Aida tanya kenapa dia nak jadi doktor, dia pergi jawab, SEBAB SAYA RASA SAYA MEMANG DILAHIRKAN UNTUK JADI SEORANG DOKTOR. tak ke sikit punya bijak jawapan beliau, har har.

sampai je terus pergi AUDITORIUM untuk sesi briefing dan taklimat as well as kongsi pengalaman dengan those two doctors sebab diorang pun used to be studying abroad. Dr. Aida graduated from Australia dan Dr. Kushairi from Ireland :O

banyak benda penting yang those two senior doctors bagi nasihat macam betulkan niat semua before pergi mesir si bumi anbiya'. bunyi sangat cliche tapi sangat penting okek. macam ustaz azhar cakap, bila pergi mesir, ada dua pilihan je dalam tangan, nak jadi baik atau jahat. simple. mahu tercekik kitorang yang mendengar waktu tu. erk.

lagi satu jangan patah semangat. macam all this while punya hyper nak buat medicine tapi bila bangun satu pagi tiba-tiba ada AH, AKU TAK NAK BUAT MEDIC SUSAH GILA BUAT RAMBUT AKU GUGUR JEE punya fikiran. memang alamat lingkup budak tu dan kita yang sebagai kawan dia neh nak buat apa untuk bagi dia dapat balik semangat dia. tak ke macam neraka sikit situasi dia.

buat saya tertanya sendiri, ada possibility tak saya untuk berfikiran macam tu...? -___-" nauzzubillah.

lepas habis semua sesi motivasi berjaya tersebut, kitorang dibahagi ikut tutorial untuk lawat beberapa tempat dalam HUKM ni macam wad kecemasan, wad psychiatry, wad paediatric, forensik, makmal molekular semua. dan buat pertama kali saya bangga jadi ahli tutorial lima sebab kitorang dapat pergi forensik punya bahagian.

dahlah I fancy gila drama CSI kat AXN tu. sepanjang jalan asyik berkepit dengan chitah je, HAHA.
happy je ehsan dapat jadi model kaunter bilik mayat -_____-" sedikit scary masa tahu yang laluan kitorang tengah lalu masa tu laluan mayat dibawa masuk ke forensik :S
briefing daripada kak-sorry-tak-ingat-nama-dan-tak-berapa-nak-ramah, HAHA. hambik, kau. ada satu whiteboard kat dinding tu yang akan bagitahu hari nih ada case atau tidak.

unfortunately, hari isnin tu NO CASE, sedih je I.
masa nak tangkap ni sungguh tragis. hampir kena marah dengan abang zam sebab sumpah sebenarnya sikit pun taleh tangkap gambar T_____T
habis tu, mana datang gambar neh? well, I DEGIL meh.
serupa bilik CSI seh. ada plasma tv bagai kat bilik post mortem neh. PESANAN: gambar neh ehsan yang tangkapkan, dah sah-sah dia tinggi bolehlah pergi tangkap gambar high level -____-"
bilik post mortem sungguh menggerunkan sekali. nasib baik meja dia kosong ouh kalau tak, of course dah terpitam-pitam saat tu jugak, hoho.
err. ini hotel untuk para mayat(S) dan juga storage untuk mayat yang tak dituntut. satu malam RM40 siapa mahu boleh tempah awal, haa. aircond are fully supplied 24/7 HAHAHAHAHAHAHA.

eh, serius sikit serius sikit. kakak dengan sorang abang neh dia bukak dua peti mayat. sorang lelaki; bangla dan perempuan; myanmar. sumpah horrified mentengok wajah mereka yang dah dipost mortem(!)

lagi gerun bila abang tu bukak storage untuk janin OhMyGod bau formalin tu sangat tengik macam ikan masin. okay, chop. ikan masin bau tengik ke? -__-"

sumpah macam nak termuntah je! ergh.

lepas habis round makmal forensik dalam 12.30 tengah hari, kitorang pergi lunch dekat satu dewan neh entah apa nama dia I dont give it a damn lah kan. SUMPAH ITU FIRST TIME MAKANAN PERCUMA DALAM SEBULAN KAT UKM T________T selalu beli je kat pusanika, kafe KIY dengan bakery. damn damn damn. pengaliran wang berlaku dengan sangat style!
saya yang sudah habis makan dan chitah yang hampir habis, har har (gelak tak ada tujuan, tumpang lalu). sampai je dewan makan tu, dah terbau nasi minyak yayy-dah-lama-tak-makan-weehee-ada-popedom! masa saya baru nak beratur, saya terserempak dengan syifa tengah ambil lauk dan terus saya cakap;

cipak, kita datang beratur ambil makanan neh dengan tanda SAYA DARI BILIK MAYAT EHH. kahkahkah.


terus terbeliak mata syifa sebab jeles tutorial saya dapat pergi forensik, muahaha. yang tutorial enam (group syifa) diorang pergi mentengok pintu ward, hoho. maksud dia, beliau pergi melawat wad-wad di hospital tapi tak boleh masuk pun WhatTheHeals sajeee. haih.

LAGENDA TIGA TRIODIS TERMAHAL ABAD INI :O
dicaptured oleh bedah comel. cipak, myself and chitah. yourstruly macam biasa dia pergi control muka senyum tarak nampak itu gigi, hee.
macam kat taman bunga di overseas saja, haha. ceh ceh, dah berangan awal dah ;P mesir tak ada nya bunga berkembang mekar lawa. nanti saya bawak balik pasir, naa.
neh kami di fakulti perubatan. sumpah best dapat chitah jadi housemate nanti, yayy~ dia RATU KERIANGAN kitorang, as she put it.
dicaptured oleh firdaus-macho-tapi-kalau-suka-kat-dia-chitah-kata-membazir-habis, har har har! oh, sungguh berpuaka sekali mulut saya neh.

nu-chi-fa forever :D

THIS IS EXCLUSIVE, enough said. mari saya nak tunjuk gambar Ketua Pelajar kitorang sepanjang kursus neh alsoknownas Abang Long si kacak, teeheehee. syrrul jangan tease kita okek, ahaha.
mempersembahkan NODI dengan syifa. boleh klik untuk bagi enlarge, jangan risau :)

aww, man! tinggal seminggu je lagi nak together dengan diorang kat UKM T_______T sekarang dah mula terasa sedih. ada tiga bulan sebelum kitorang dapat jumpa balik OhMyGod. I'm gonna miss every body seriously.

my tutorial ada buat exchange gift and I dont figure out yet what to buy for qistina, haih. penat brainstorming tapi idea tak ada pun!

sebelum terlupa, rasanya satu tutorial lima dah fall for ustaz Ahmad Bin Husin Siraji. dia asal Mekah, muka macam melayu, cakap melayu loghat kedah tapi warganegara Thailand -____-" sumpah complicated habis tapi dia adorable gila ya Allah! dahlah smart sungguh. ingat Allah, nuha. ingat Allah sikit.
cuma dapat tunjuk side profile picture of his je buat masa neh. gambar dari depan belum transfer dari kamera izzati lagi, eheh. I JUST LOVE TO SEE HIS FACE. dah lah bujang trang tang tang lagi ustaz neh, miahaha. gatai!

so next week kitorang akan ada jamuan perpisahan dan sukaneka OhTakSabarnya! setiap tutorial kena buat persembahan dan mine was quite interesting SINCE KITORANG BINCANG SAMPAI PUKUL 1 PAGI T_________T tsk.

I'll tell later saja okek. toodles~

whatsoever: takziah untuk shazamin shahrani :(

6 comments:

Danial Kaoru said...

panjang sungguh post kali ni...
nasib baek interesting...

nhmnrh said...

@6321169079408979417.0

eihh, dann...
selalu panjang jugak apeeee.
tp mmg sumpah interesting ;D

fawani said...

wau.yg hotel mayats tu plg x thn.
klau i yg tgk mayat tuh bkn aje horrified,msti terus pengsan.haa

PakciQue said...

GIla kentang punya panjang...

Berjalan sakan..

nhmnrh said...

@8596915404600797410.0

HAHA, hampir nak termuntah.
tp teruja tengok mayat diaa~
;D

nhmnrh said...

@2335979908242711406.0

bkn bjalan ke mana punn,,
pergi lawatan sambil belajar ;)