Wednesday, May 6, 2009

malas nak marah dah.

marah pun tak guna. (ececeh. pandai² sambung title).

marahkan siapakah? har har har! (eh eh, gelak pulak dia). tak, tak marah kat sesiapa. title pun dah pakat manis-manis pergi jelaskan yang saya malas dah nak marah. dengan kawan² sendiri nak marah apanya. gila kau nak marah dekat kawan² yang comel dunia akhirat macam tu.

okay. macam patut tukar title jadi; TAKKAN PERNAH MARAH KAWAN je sebab title kat atas tu macam bagi maksud saya pernah marah kawan T_____T sedih I kena tuduh dengan gorengan ayat sendiri.

tapi biarlah. bahasa nak tunggang langgang ke lari langgar divider ke, saya yakin korang tak kisah. apa ada dengan title ya tak?
you jangan. title boleh tarik readers tau. tarik trafik pun boleh, kata gerimis sambil membelai EH menjeling tajam. membelai pulak –______-"
oy ya ke. tapi excuse lah untuk entri kali ni okayh? kepala ni dah cukup serabut dengan karenah manusia! (kata malas nak marah?) ish. neh nama dia merungut dalam hati lah. bukan hipokrit, tapi jaga maruah sekaliannya. HAHA, (eh, apasal gelak?)

bila baca blog orang lain yang berhempas pulas meng-organisekan gathering atau reunion tapi banyak sangat halangan beliau, mengekek mak iloi² saya gelakkan entri tersebut dengan hati langsung tak terdetik perkataan kesian. bukankah sangat hina punya perangai.

pernah main regangkan kepala ke kiri kanan lepas tu ada bunyi tulang meletup² ala² gempa bumi kat indon tu? ceh, nak yang hebat je. ala² patahkan jari tu lah. perghh, sedap rasa tulang.

tapi cuba sekali buat tiba² tergolek kepala ke lantai bercerai dari badan? oh, ini sungguh menakutkan! T______T iklan main pesong cerita ke apa neh. tiba² keluar topik. haih.

sambung balik meh. okay, memang manusia suka macam tu. bila orang lain kena, dia bantai habis² tapi kena diri sendiri, terkedu dah tak boleh buat apa. macam kena gam kayu gajah U-hu semua pun ada. manusia merujuk kepada saya. jangan terasa sangat, nanti makan hati.

susah nak jadi organizer neh. (bukan organizer si diari tu, bukan). bahasa melayu dia.. hah, perancanglah, perancang! planner. ingat senang ke nak tulis message.
last gathering hari bla bla bla… make yourself free bla bla bla… petang lepas asar kat tasik bla bla bla..
taip message tu tak apa, kira ikhlas jugak lagi tapi nak menekan butang send the same message kat sepuluh orang yang buat macam nak bernanah jari neh. tak apa, tak apa. itu pun okay lagi.

yang ultimate bila macam terbayang² message tu telah mensonglapkan beberapa ringgit kredit saya. ingat send satu message je dah selesai?
mana yang tanya siapa lagi yang pergi, tanya specific tempat, lepas asar tu pukul berapa, yang transportnya tak ada, yang tanya boleh tak tukar waktu, yang langsung tak boleh pergi. haih. adalah nak dekat 50 message, tersonglap² kredit yang tak seberapa tu.
bukan merungut, tak. even saya HAPPY nak jadi planner semua ni sebab jarang saya take part bab merancang neh. selalu ikut plan orang and join the flow je.

cuma tu lah. bila dah susah payah macam ni, saya just harap orang bagi kerjasama. (boleh menyampuk cakap padan muka you tak? err. baik jangan) boleh kan kawan² sayang? gathering ni bukan untuk strangers pun, untuk kita² je (tagline astro ceria, kantoi dah).

sorry kalau ada antara korang yang baca entri ni dan terasa walaupun entri ni bukan untuk dirasa, eheh. cepat² message kita kalau tersentuh, tergores, tersiat ke apa. i’m always here. belum nak pergi lagi. tunggu ahad, kahkahkah. err. sumpah tak sopan.

whatsoever: friendship tu sangat precious yeh.

2 comments:

shadah..♥ said...

sori la about today...
tp mmg xboleh
kat situ i had forbid to go there
hari kamis je
sori tau!

nhmnrh said...

@3543926189533040253.0

no lah. it's okay :))
bukan ditujukan pada awk pun, hee.
yup2.
khamis okeh.