Saturday, May 9, 2009

entri melayan kegilaan

saya nak mengelat untuk entri neh. disebabkan hari ni as in sabtu saya macam akan busy mengemas barang untuk hari esok, (bukan saya pergi guna ilmu psychic ke apa untuk tahu tapi macam dah boleh agak) saya telah menggoreng entri ini semalam.

er. macam ada sedikit tipu. saya tak sempat nak habiskan entri ni semalam sebab dah mengantuk sangat T_______T terpaksa sambung jugak hari ni. haih. jangan malas, nuha. bersoul sikit buat entri kali neh. ENTRI LAST NI WEH.

last lah sangat, hahaha. macam biasa. jangan percaya sangat sebab mood memblogging macam ombak menghempas pantai lah bukan. dia boleh termati² dan terhidup² secara sendiri. hebat.

saya mungkin akan tidak berblog buat masa yang boleh tahan lama jadi apa kata anda baca satu hari satu perenggan supaya tak terasa sangat saya tak ada? er. lebih cantik kalau anda baca satu hari satu ayat tak pun satu hari satu huruf. bagaimana? -________-" baik tak payah lah bukan.
.
.
.
esok saya akan bertolak dalam lepas zohor jadi mana lah tahu akan ada masa sekejap waktu pagi untuk mengucapkan selamat tinggal kepada gerimis tersayang. (ceh ceh. gerimis kembanglah tu. habis bandwidth blog neh karang, HAHA).

ini entri gila dan majmuk nama dia. sebab saya nak jadi gila² kejap (KEJAP je, bukan officially nak tempah tempat dekat tanjung rambutan atau sekolah henry gurney ke apa) sebelum meninggalkan gerimis kesunyian. sedih tak I nak pergi, gerimis?

akan kosong dan bersawang blog ni nanti tanpa kerakusan cik muda (iaitu saya) mengupdate setiap hari macam sebelum ni; kata gerimis sambil menangis perlahan. lelaki tak boleh menangis kuat nanti hilang macho dia. T_______T *lap air mata*

ye ye, I pun sedih nak tinggalkan you, gerimis. I memang nak bawak you dengan I tapi you tu handsome sangat. dahlah pakai baju branded jenama Dell je nanti kalau orang curi you dari I macam mana? mana boleh macam tu kan. how I nak cakar² badan you tanpa belas kasihan lagi lepas neh.

untuk mr. architect yang baru balik cuti dari national service;

sayang, ada pengakuan nak buat nih. actually nua macam dah tertidur masa sayang cakap pasal apa entah last night (yang before super savers sayang habis tu). sumpah tak dengar apa² dan apa yang nua balas pun macam dalam sedar tak sedar je -____-" mamai maksud dia.

sorry ;(

err. tapi satu nak tanya, apa yang nua reply masa nua tengah tidur (sambil talking to you) tu menepati kehendak perbualan kita kah? atau ada terkeluar ayat lari topik macam "ha'ah. kasut tu tinggi sangat"...?

serius blank.

gila kesian saya neh. boyfriend telefon dan bercakap penuh melodrama pun boleh tertidur. sambil pakai handsfree pulak tu tidur dia T________T okay, THE END. kita letak penanda buku dulu kepada kisah tersebut.

saya makin gelabah, gabra dan apa saja yang sinonim dengan perkataan tersebut. ye lah, dah tak sampai sehari untuk saya menghabiskan beras di rumah, miahaha. (eh eh, ke situ pulak dia).

dahlah tak boleh tengok telenovela LALOLA lagi dah. AKADEMI FANTASIA, tsk tsk. fullstop. saya gabra sebab lepas nih saya kena bangun pukul lima pagi dan berebut bilik air actually. experience yang sangat menghorrorkan perasaan masa kat asrama dulu.

tapi tak apa, kita tinggalkan semua kenangan tu kat belakang biar dia terkapai² kelemasan ke apa tah malas nak layan beliau. beliau merujuk kepada kenangan. bukan sesiapa yang bernyawa.

berdebar tu tipu sangat kalau kata tak ada. tapi saya tetap tak sabar nak pergi kuliah lah~ rasa sangat dewasa secara semulajadi, har har har! kali ni nuha, kau kena set kan in mind yang kau ke UKM untuk belajar dan BUKAN pergi meronggeng rokiah. kahkahkah. kesian mak cik rokiah terbabit sama.

sumpah saya pernah Eh, TAK pernah set kan niat untuk pergi meronggeng -_____-" hati, tetapkan diri sendiri boleh? kita perlu bersatu untuk bertransform! jangan mengada nak pergi mendoubtkan feeling saya untuk ke egypt. I siat² you buat rendang Aidilfitri nanti. biarlah saya tak berhati sekalipun, ewah.

nuha kena bersemangat! oyeah oyeah. *tarian zapin tanda gembira, tumpang lalu*

untuk rakan² kesayangan yang comel dunia akhirat, lagu ini untuk kita :)

season in the sun by westlife,

Goodbye to you my trusted friend
We've known each other since we
Were nine or ten
Together we've climbed hills and trees
Learned of love and abc's
Skinned our hearts and
Skinned our knees

Goodbye my friend it's hard to die
When all the birds are singing
In the sky
Now that spring is in the air
Pretty girls are everywhere
Think of me and I'll be there

We had joy we had fun we had
Seasons in the sun
But the hills that we climbed were
Just seasons out of time

yes, we had joy we had fun, kan kawan² tersayang...? :') although we have not known each other since we were nine or ten. too young to notice each other I guess -______-" HAHA. i missed the joy, the laughter, the smiles, the jokes, the tears. EVERYTHING that we have shared together, literally.

okay, memandangkan entri ni macam dah majmuk sangat dah, saya nak tambah kemajmukan entri neh biar makin pelik. ya, saya sendiri pun berperasaan sangat pelik untuk entri neh. tak tahu apa matlamat.

mari kita tambah kerawakan dengan... er... dengan main tag lah! ehem, tag ni datang dari sendirian berhad. nuha memang macam nih, tak tahu segan pergi tag diri sendiri lah bukan. one, two, three, mula!

1. Four names that friends call you.
; nuha.
; nunu.
; cik anne.
; stara.

2. Four most important dates in your life:
; 25th july 1991.
; 26th july 1964.
; 26th september 1968.
; 14th march 2009 (at least for now ;D)

3. Four things you've done in last 30 minutes:
; packing barang, hahaha.
; eating lollypop.
; blogging.
; watching akademi fantasia (for the last time T__T tsk)

4. Four ways to be happy:
; being surrounded by friends.
; hanging out with dearest family.
; eating.
; mr. architect ♥

5. Four people you miss from the past:
; arwah atuk.
; raja muda's. i mean sekolah rendah raja muda punya student batch 2003, HAHA.
; nik nurmuniera.
; i would say roti dengan garfield ;P yang tahu DIAM jee.

6. Four gifts you would like to receive:
; a new handphone would be nice, heh.
; a dslr before I'm flying to egypt.
; egypt's broadband unlimited :P
; a heart. ceh ceh ceh.

7. Four of your favourite hobbies:
; reading books. (people dont call me a book worm for nothing, baby).
; agreed with nas. blogging is my ultimate passion currently. (ceh, dah kantoi tag ambil dari nas -___-" sorry, nas).
; munching. laughoutloud.
; watching korean dramas.

8. Four places or country you want to go for vacation:
; jeju island, south korea.
; auckland, new zealand.
; gold coast, australia.
; paris, france.

9. Four favourite drinks:
; iced ribena.
; iced milo.
; iced lemon tea.
; java chips. (kak ana sila jangan jealous, okayh HAHA).

10. Four things always found in your bag/handbag:
; handphone.
; purse.
; vaseline.
; tissues.

11. Four favourite colours:
; red.
; black.
; cream.
; only then purple lies ;)

12. Top four hangouts:
; yeap. shah alam mall. (lame-o)
; shah alam city center.
; mc Donald sembilan, (di zaman dulu kala).
; jusco bukit raja.

13. Top four you love so much:
; Allah Taala and nabi muhammad.
; family ♥
; friends for life :))
; ehem ehem. (nama telah difilterkan T____T)

14. Top four favourite song:
; pergi by aizat.
; menerima kau pergi by acha septriasa dan irwansyah. (ceh, semua bajet nak PERGI jee. hint termahal hari neh).
; x-ray by nabila huda.
; I have a dream by westlife (yee, I'm more into oldies and proud of it).

15. Top four you will tag:
; kak alin.
; inda.
; sesiapa yang
; mahu lah :)

ye, saya sedang berblogging secara santai. tak ada rush, tak express, tak ada apa. chill saja. statement macam kena rasuk ketenangan ke apa tah padahal tengah kelam-kabut fikirkan barang yang tak habis pack dan tudung yang belum bergosok T__________T

err. doakan saya back in one piece okayh supaya tidak bercerai badan dari nyawa :) gerimis, jaga diri. you dah belajar kungfu kan hari tu? fight je mereka yang cuba cederakan you. kalau sampai seru ke apa, you update diri sendiri lah eh biar gempak satu malaysia owner tak ada tapi blog boleh ter-update. hak hak hak.

assalamualaikum :')

whatsoever: gerimis, tunggu kepulangan I tau... T_________T *lap air mata lagi*

4 comments:

architect said...

syg i love you very much...i like that song...
erm...will you marry me??

AraShI said...

syg i love u very much!
will u marry me??

AraShI said...

imy imy imy imy imy imy imy imy imy imy imy imy imy imy imy imy

nhmnrh said...

ish. ada pergi tanya kat sini awak neh -___-"