Thursday, April 30, 2009

selamat sudah semuanya.

memang nak kena budak nuha neh. (hah? awat? dia buat pa?). err. bolehkah matikan sekejap persoalan tersebut. kita ke topik utama! *mood serius tak ada nak buat lawak. simpan semua gelak hari ni untuk bekalan future anak² (ehh)*

emosi memblogging macam air laut. (ceh ceh. bermadah). ada pasang ada surut. (it rhymes, miahaha. eh, tadi kata mahu simpan gelak lah bukan. *ehem ehem*). kadang² semacam terasa tengah standing in the eyes of the world. kadang² macam batu seremban tepi jalan tak ada orang peduli pun ada.

okay. motif?

err. makin hari semangat memblogging macam terluntur² dan termati². sebab tu semacam sengaja lah bukan membagi gerimis makan supper saja setiap hari. padahal tuan dia minum air vitagen je dah dua botol satu hari, (erk).

mulanya ingatkan nak berblogging anggun dengan berbaju kurung tapi macam rimas dan macam panas jadi tukar baju kejap. badan pun masih penat sebab tadi pergi bertunang(!) sekejap.
tengok. ruang tamu dihias cantik dengan kerdipan eh, nyalaan lampu berwarna kuning melatari dinding. demikian memetik kata nuha muneerah yang perasan dirinya seorang interior designer berjaya padahal lepas ni nak pergi egypt study medicine -________-" kahkahkah.

kerusi di tengah bersama kusyen tidak padan warna tersebut merupakan tempat penyarungan cincin oleh bakal emak mertua (kena berlatih sebut neh dengan lebih kerap nampaknya). malangnya, kipas stand di sebelah kanan gambar macam telah mencacatkan view yang lawa tersebut. *pergi kau kipas. beliau telah dihalau T___T*
hantaran dari pihak perempuan untuk pihak lelaki sebanyak tujuh dulang. (lelaki bagi lima jee. ceh, tak aci). saya tidak sempat bermesra dengan hantaran pihak lelaki. maaf ya kekanda. (ces, kekanda konon). panggil uncle sudah, hah hah hah! janganlah dia baca entri ni, mati gua beb.

tak ramai sedara yang datang lah tapi. nenek pun tak datang, aunty ira maybe lupa... sedara kat kajang pun tak datang (kak alin dan kak naddie patut sangat terasa lah bukan? hahaha -___-"), tapi saya bersyukur sangat² yang semuanya selamat.

okaylah. saya mengaku. sedih jugak tak ramai yang datang majlis tunang tadi T______T tsk tsk.
.
.
.
.
ahh, sudahlah kau nuha. goreng ayat macam diri sendiri yang bertunang. hentikanlah lakonan kau neh. err. ya, sorry. I admit, BUKAN saya yang bertunang malam neh, hak hak hak. bagai menunggu kucing bertanduk seribu lah saya bertunang.

habis, siapa yang bertunang...? ini hah :)
kak Laler, anak aunty wok (tak ada kaitan dengan aril, harap maklum). umur baru 20 tahun. kak Laler lah, bukan si tunang. encik bakal suami umur dia 37 tahun (I tell you). kenal si pria pujaan tak sampai setahun. baru dua kali jumpa, si pria dah propose (ohmygod! I know).

diorang kenal pun sebab kak Zuriyah (eldest sister of kak Laler) yang kenalkan diorang. kira kak Zuriyah jadi cupid berjaya lah neh, wohh. majlis akad nikah will be held on 18th december. perghh, umur baru 20 tahun dah kahwin. sumpah I jealous, you.

overall impression tentang majlis tunang kak Laler;
simple tapi manisnya tetap ada. ni kira macam salah satu majlis tunang idaman saya macam tu lah. sederhana saja, dengan keluarga terdekat yang datang :')

pengakuan tak tahu malu;
majlis tunang kak Laler ni macam buat saya tak sabar² nak bertunang tahun depan! *gelak tersipu²*

ini saya cakap secara ikhlas pandangan budak 18 tahun lah okayh. em. ada sesetengah majlis tunang dan majlis akad nikah yang buat saya rasa macam... "ya Allah, aku tak nak kahwinlah kalau macam ni lah majlis tunang / akad nikah aku nanti."

majlis bagaimanakah? err. saya tak selesa mungkin sebab pembawakan emosi yang tak tentu hala atau cuaca yang tiba² panas sangat dan hujan lebat bagai, (tak ada modal pergi salahkan cuaca -___-"). mungkin jugak majlis yang terlalu grand sampai saya pun menggigil nak bersimpuh.

tapi ada jugak majlis tunang dan akad nikah yang buat saya rasa macam eager nak lalui apa yang orang tu tengah lalui (ehem ehem). macam majlis tunang kak Laler tadi. sumpah comel, simple and everything.

betul² buat saya tak sabar nak bertunang wa cakap lu. tadi saya pergi cakap dengan emak yang saya nak pun nak bertunang jugak sambil tersengih nampak gigi gila tak anggun. emak kata, "kalau ada orang yang masuk meminang, bolehlah bertunang..."

err. adakah itu satu GREEN LIGHT? kahkahkah.

whatsoever: mr architect pun orang sarawak jugak :)) *ada kena-mengena kee*

12 comments:

arelynn said...

eii .. Nunu ... mcm mana akak leh tertinggal entri kamu nih ...
ehh .. akak tatau pun anak cik wok bertunang ... mungkin mak pun tatau ... ermm .. wish good luck for them ...

nhmnrh said...

hehe.
maybe akak tak perasan kot, hee.
tu lah pasal.
dia ajak sedara dekat2 je kot.
ye lah, nenek pun tk datang, kan.

Naddie Anuar said...

oit2 cik nuha...
jikalau kamu yg bertunang, misti kita punya nenek itu sudah kasi talipon sama ibu sayalah, kasi tanya "Zai, x pegi ke nuha nak bertunang" dan itu ibu pon ada juga talipon sama sayalah tanya, "kak long, nak ikut ibu pg nuha tunang x?" oohhh...mesti nak punye lah coz wedding & engagements ialah sgt bess...

Laler tunang dah ek. Ibu ckp hari tu die nak kawen, so btol la tuh...

Nuha, ummi awak nye statement tu bley jadi green light dan jugak bley jadi perli. hoho~

nhmnrh said...

hahahahahah!!
itu perenggan pertama sangat tak menahan okayhh.
:PP

yup2. baru tunang hari tu.

tau tak pe. tp nua amik jadi GREEN LIGHT, hahaha.

Naddie Anuar said...

ohhh...nuha sgt positive thinking! :)

nhmnrh said...

hehe.
i tried to be at least, hohoh -___-"

Anonymous said...

The French gourmet cheese Bleu d'Auvergne has a wonderful aroma, a rich taste; the saltiness increases with the incidence of veining. The overall flavor is piquant but not overly sharp. Bleu d'Auvergne started life as an imitation of Roquefort, using cow's milk in place of sheep's milk. Legend has it that a peasant, around 1845, decided to inject his cheese with a blue mold that he found growing on his left-over bread (the motto being, waste not, want not). And thus, the gourmet cheese Bleu d'Auvergne was born. This French gourmet blue cheese comes from the region of Auvergne and the cheese is made from milk of Salers and Aubrac cows. The rind is very thin and so the cheese is usually wrapped in foil. The cheese is rich and creamy with a pale yellow color and scattered holes and well-defined greenish-blue veining. We cut and wrap this cheese in wedge of 8 ounces and 1 pound.

buy fresh blue cheese

[url=http://riderx.info/members/buy_5F00_fresh_5F00_blue_5F00_cheese.aspx]buy fresh blue cheese[/url]

http://riderx.info/members/buy_5F00_fresh_5F00_blue_5F00_cheese.aspx

Anonymous said...

hey ..

I am new here and i found this forum really intersting , i have been keepp visiting this forum and reading since ages finally i decided to join .
hope to see some more cool stuff in the future
[url=http://getfreezetaclear.com]zetaclear[/url]

Anonymous said...

Depending on what your destination is and how long you plan on making your trip for, the airfare may be the priciest expense. Because of this, finding a great deal on the airfare becomes extremely important. The more money you are able to save on the plane tickets, the more money you will be able to use toward your actual vacation.

When it comes to purchasing your airline tickets, the sooner the better. This goes for basically anywhere you plan on traveling. When you purchase a ticket sooner, lets say several months before the trip, there will be less of a demand, which will drive the price of the ticket down. However, on the flip side, as the day of the desired flight approaches, the flight's seats will begin to fill up. As fewer and few seats become available, the higher the demand will be, which will drive the price up. Booking the flight in as far advance as you can may save you hundreds of dollars in the long run.

Flying during the middle of the week is generally the cheapest time to fly. Fewer people travel during mid week than on Friday through Sunday. If at all possible, fly out on a Tuesday or Wednesday. You may actually find prices significantly less expensive on the Wednesday than the Sunday of the same week.

Looking for airfare online will probably be your best be at securing the cheapest possible flight price. There are multiple booking agencies which specialize in finding the cheapest airfare. However, to save time, go to Bing.com, which offers a comprehensive flight search option. Bing will search other travel sites (Expedia, Priceline, Hotwire, etc.) and display the cheapest flight form each site. From here you will be able to decide which website offers the best deal.

Students can often find discounted airfare by visiting STA.com. This is the Student Travel Association, and it can sometimes find less expensive airfare for the traveling student. This isn't always the case, but it doesn't hurt to look.

[url=http://cheapairtickets.qarri.com/]Tips and tricks for cheap air tickets[/url]

Anonymous said...

Howdy

It is my first time here. I just wanted to say hi!

Anonymous said...

Wow,so niceeee!! Thanks for sharing!

Anonymous said...

Awesome artcile, but it would be better if in future you can share more about this topic. Keep making good posts.