Wednesday, April 29, 2009

saya survive, wok!

KAHKAHKAH. (err. gelak tak bagi salam, tumpang lalu). T_____T
.
.
okay, tajuk apakah neh. siap ada trademark aril. tahulah you kipas-susah-mati si telinga capang terror bershuffler tu kan -_____-" tak baik tau you neh gerimis pergi kutuk aril idaman hati I. I kungfu fighting you baru tau. *bagi jelingan maut sesentimeter dua kepada beliau*

macam biasa. boleh abaikan kewujudan perenggan tersebut. (ceh, kenapa tak pampang kat header entri je kasi amaran jangan baca semua perenggan!) kau bad mood ke apa gerimis tiba² nak teriak². ouh, kau lapar entri eh! sabar, sabar. I'm on my way.

kejap, kejap. ehh, nuha masuk rancangan realiti survivor di NTV7 kah? err. tanya dengan siapa? dengan saya kah? si pemilik kekal gerimis berjantina lelaki macho neh? hak hak hak. kalau masuk yang itu, tak payah tunggu first episod, audition untuk pemilihan pun saya takkan lepas punya, I tell you.

habis. survive apakah? semacam nervous pulak I nak berlipur lara, you. T_______T aik, sedih kenapa neh. kenapa neh. bukan sedih, tapi bangga yang telah ditambah kepekatan terharu dengan diri sendiri. *okay, boleh tikam saya sekarang. hiarghhh. ahhh. mati.*

ahahaha. dengan bangga dan sedikit riak nya saya nak bagitau yang saya survive shopping selama empat jam bersama emak pagi sampai petang tadi. (eh eh)

betul lah. dari sepuluh setengah pagi sampai dua setengah petang sampai tertanggal semua skru penyambung tulang kaki sampai sakit tangan bawa semua plastik sampai merah berbekas jari comel saya ni sampai... okay, kau dah sampai mana? -________-" hahaha. SAMPAIKANLAH SALAM. (ini sumpah tak lawak).

sampai je Jusco Bukit Raja saya macam dah merengek lapar tapi tujuan ke situ untuk bershopping mania lah bukan. kejap, nak ingat balik first sekali pergi mana. oh! pergi renew J-card emak dan ayah di tingkat dua sambil memborong baldi, selimut dan racun serangga[?]. okay, macam tak ada menarik perenggan neh. move on!

turun ke tingkat bawah dan mulalah sesi kerakusan memilih pakaian macam esok dah tak ada pakaian jual kat situ lagi ke apa tah. crazy wa cakap lu. saya lah yang crazy rambang mata. bukan emak. bukan gedung pakaian tersebut. bukan juga salesgirl ditepi kali. (hah?).

baju dan seluar yang patut boleh bawa masuk lima helai je dalam fitting room saya dah angkut sampai lebih sepuluh helai; iaitu sebelas, miahaha. apa motif? saja lah nak khabaq mai kat hang pa semua yang saya macam dah sipi² suka shopping.

bukan selama ni dah memang hantu shopping? eih, nehi nehi, okay. kalau shopping buku engkaulah king hatiku yang anda maksudkan, angguk bak burung belatuk mematuk pokok yang dikhaskan untuk dipatuk (pening dah dengan ayat sendiri) pun saya sanggup. huallaweyh.

manakah barangan yang dishopping-mania kan? ini ni ni, bawah ni :) sila tabahkan mata dan hati. sebarang kecederaan semasa melihat gambar tiada insurans ;P (eceh, pandailah kau nuha).
hanya dua helai t-shirt atau lebih feminin digelar blouse dibelikan oleh emak. (ceh, hanya. sebenarnya mahu lebih kah?) tak adalah. dah bersyukur dah ni. *sumpah ikhlas*
tengok. sampai empat seluar yang emak belikan. T___T terharu. *lap air mata* terima kasih, mi.
ini siapa neh. apasal comel sangat dia pergi main peace² macam tu. ini siapa neh. (soalan diulang dua kali bermaksud sangat serius bertanya).
kasut sukan beserta stokin kekelabuan sebab memang kelabu bukan sebab tak basuh ke apa. nuha kah yang memilih kasut bertapak dan bertulisan pink tersebut? *sangat musykil*
dua paper back percuma(!!) kerana membeli barangan di bawah neh;
DUIT SENDIRI, DUIT SENDIRI. (eh eh, tujuan?)
singgah di momoe untuk mencari beg kuliah. ceh, BEG KULIAH.
beg berwarna gold yang lebih real goldnya daripada gold fish yang berwarna orangy red. dibayar oleh emak dan saya :')

kesimpulan; sekali lagi. saya survive, wok! dengan sangat gembira lagi, hak hak hak. ya, majulah nuha untuk terus shopping. (err. tak mahulah).

whatsoever: sangat teruja nak habiskan buku anime yang saya beli, miahaha.

8 comments:

jumpingjellybeans said...

ohmigodddd nuha cmlnye awk dlm fitting room tuu ~~~

cubit pipi kang :D

nhmnrh said...

@3733929365848300733.0

T________T terharu.
kahkahkah.
tak adalah nas.
mana ada comelllllll.

bukan hari tu kata mahu peluk sampai kelemasan kah?
hahaha.
meh datang rumah meh.
boleh cubit puas2 ;P

arelynn said...

saiko gile comel nuha ( opss terkeluar kata2 pompuan yang tak kawen lagi ) ...
nuha .. awk sgt comel la ( kata2 sopan dari pompuan yang da berkawen ) ... ada rupe cik akim la ... ;p

nhmnrh said...

@2037432676532950993.0

thanks kak alin :') ceh, ceh.
kak alin pun dah pandai bagi ayat comel2 buat orang terharu...
T________T tsk tsk.

aiseh. ada saiko yang tak menahan tu, haha.

arelynn said...

Nuha .. akak lupe la ... dulu mase akak masuk hostel .. yang plg penting ialah ... MAKANAN !!! jgn lupe beli beskut ... nanti malam2 lapa ...

nhmnrh said...

kak alin, hahah.
ha'ah lahh.
kena rembat jacobs banyak², haha.

jumpingjellybeans said...

im just going to bring nestum and milo 3 dlm 1 KAHKAHKAH

haha kalau awk lemas hbs i kene tembak dgn mr architect wuwuwu tk sempat kawen ngn changmin :D

*berangan lebih -____-"

nhmnrh said...

@2308692239127243293.0

hahaha.
kelasss seyh bawak nestum~
teringat zaman asrama dulu, haha.

kahkahkah.
agak ah dia tembak awak eynn guna M16 ;P
jk jk.
ceh. tak nak lepaskan changmin tuhh.