Friday, April 3, 2009

macam ni nuha rupanya (edited)

nak kenal saya?

okay. mari sini. jangan dekat sangatlah tapi.

kali ni saya bukan nak suruh pergi add dekat myspace. tidak. sudah fobia setelah tragedi tempoh hari. kahkahkah. banyaklah saya punya fobia. untung rabie ada kawan prihatin macam tu, hohoho. apakah. ayat yang di-underline bold secara serius itu tadi merupakan monolog dalaman, harap maklum. ada kena mengena dengan yang masih hidup dan bernafas. YANG TENGAH PENGSAN JANGAN PERASANLAH TAPI.

saya jumpa website ini di blog kak nurul. website ni kira mendiscover personaliti kita lah. contoh kau nak tahu kau ni introvert ke extrovert. tak pun kau nak tahu kau ni fikir selalu ikut hati ke banyak ikut logik akal. hah, mai lah website ni. jawab beberapa soalan, kira macam quiz kat majalah REMAJA, CLEO, SEVENTEEN semua tu lah. dan kau dah boleh dapat jawapannya straight away. BUKAN MACAM SESETENGAH MAJALAH YANG BAGI JAWAPAN QUIZ DALAM NEXT ISSUE SUPAYA ORANG TAK LUPA BELI NAK NAIKKAN JUALAN BLABLABLA... -________-"

well, apa tujuan majalah diterbitkan kalau tak nak lariskan jualan? strategi marketing, nuha. strategi! yang kau panas sangat ni kenapa? mana ada, tak ada. tak ada.

dan lepas dapat jawapan apa personality type korang tu, bolehlah buat badge macam kat bawah ni dan post kan kat profile myspace ke, facebook ke, blog ke suka hati sesedap rasa korang.
Click to view my Personality Profile page
hm. kalau tengok jawapan personaliti saya ni, saya memang setuju sangatlah. saya MEMANG introvert, intuitive, feeling dan suka judging.

dan tau tak personality yang saya ada, maksudnya yang type INFJ ni sangat rare? tak percaya, klik imej bawah ni. sumpah tak tipu.
dan berdasarkan personality INFJ ni, dia senaraikan apa kerjaya yang sesuai dengan saya. let's see.
ooookaayyy. banyak sangat. jadi saya nak list kan yang saya rasa dekat dengan saya je lah.
  1. actor; emm. saya memang pernah berlakon drama english wakil sekolah masa form 3.
  2. alternative medicine; ni kira bomoh kah? oh, tak. lepas google baru saya tau, hahaha.
  3. consultant; oh. saya suka nasihat orang. asal tak cakap kau penyibuk terus? -___-"
  4. doctor; ini dah tentulah. i'll be doing medicine pun kat egypt nanti weyh.
  5. lawyer; dalam UPU saya ada apply course law. now you know why i love to argue and debate.
  6. librarian; i used to be one when i was in primary.
  7. photographer; sweet. saya suka fotografi apeee.
  8. psychiatrist; saya memang kalau boleh nak ambil pakar dalam bidang ni.
  9. psychologist; dan juga pakar dalam bidang ini.
  10. teacher/professor; citacita zaman kanakkanak, hee. lecturer in medicine maybe kot.
  11. writer; god, i love writing.
see. saya tak tipu. benda ni memang 99% from your personality, tapi of courselah yang quiz tu jawab kena jujur kau sajasaja tembak mana kau suka memang hampeh lah jawapan tak sama langsung entahentah kau might end up jadi prisoner je. okay, melampau. maaf.

tapi bottom line, cubalah especially anda anda yang masih tak tahu nak jadi apa. eheh.

ouh, dan ada juga quiz multiple intelligences. ala, cara korang belajar macam mana semua tu. i am Linguistic and Intrapersonal. memang tepat pun. tak nampak 100% dekat verbal/linguistic? sebab tu saya gila buku. sebab saya suka tengok words. buku is my life. tak ada buku, i can collapse i tell you. hahaha.
Click to view my Personality Profile page

whatsoever: semalam balun cd why why love+devil beside you+pasta= RM132. perghhh.

10 comments:

shadah..♥ said...

awk beli smiling pasta...
best gile!

nhmnrh said...

haha. belum tengok lagi..
shopping dgn nabihah semalam.
habis satu shah alam mall kitorang round.

shadah..♥ said...

boys before flowers dah keluar?
mesti blum

nhmnrh said...

inda;

huhu. yup2. belum lagi

Fasya said...

giler awesome personality questions ni :D

you nk jadi bomoh ke nuha?
haha :D

nhmnrh said...

fasya;

haha. meh la try.
mmg awesome betul.

bomoh? hahha.
M A Y B E :p

MiZz-AreLyNN Amin said...

cute nyer gamba ...tuh aper benda yang melingkar kat leher tuh ? Ehh nuha skool kat sains muar ehh dulu ? My beshtie skola kat situ dulu .. kalo nuha knal .. nama dier toberg .... anak nasimuddin ...

aL sYa said...

sronoknye..huhu

nhmnrh said...

kak alin;

hee. thank youu :D
kat leher tu? haha.
selimut yang nenek jahit :P
skola kat situ tiga bulan je kak alin.
lepas tu keluar.
huhuhu.
so maybe tak kenal kot kawan kak alin tuu

nhmnrh said...

alyaa;

haha. meh cuba meh.