Saturday, April 11, 2009

dari blog turun ke hati

selalukan ada pepatah ke peribahasa ke mutiara kata, (ah, apa-apa je lah kan yang mana satu pun kira ngam jugak tak ada yang nak check tatabahasa saya kat sini, hahaha) dari mata turun ke hati. itu yang paling common selalu makmak khabar dan kita yang anak ni dengar. tapi ada jugak special case macam bila kau kenal pasangan kau tu, (kononnya) dari phone ke manalah tau kawankawan dok passing number macam main spin the bottle, (eh, macam expert jee -___-") improvise sikit boleh jadi dari telinga terus pergi ke otak. hahah. apa neh. kenapa lain macam bunyi.

kejap. nak cilok eh, cari balik kewarasan.

tapi agakagak pernah dengar tak dari blog turun ke hati langsung ke ikatan suci? perghh, ini dah boleh buat novel berjilidjilid neh, kahkahkah. eih, ini bukan sajasaja saya tulis lah. ini kisah betul, bukan cubaan dugaan rintangan kekangan hambatan dan lagi... okay okay. khas buat adikadik (eceyh. dah besar sangat lah kira) yang nak ambil exam tahun ni, silalah salin sinonim tersebut kasi cikgu berbangga sikit lah bukan. ha. ha. ha. sah gelak plastik.

ini kira nak panggil menglipur lara pun tak boleh sebab bukan nak menglipur kisah lara tapi kisah cinta. okay okay. saya dah dapat jalan penyelesaian. (menglipur lara + cinta) - lara = menglipur cinta. harap fahamlah equation merepek di petang sabtu ni hendaknya eh.

MENGLIPUR CINTA BY NUHA MUNEERAH. the end. hahah.

ada lah seorang kakak ni, (saya bagi nama dia kak N) yang memang rajin sangat tulis blog tentang hidup dia semua, dari tahun 2005 lagi dia dah buat blog dia. masa neh saya baru tingkatan dua dan masih pegang title anak dara sunti (agaknya perlu diberitahu ke benda neh -_____-"), hee. dan tanpa dia sedar, ada seseorang yang selalu sangat jadi silent reader blog dia, (macam kau mungkin. kan? ewah). orang tu lelaki dan kak N tak kenal pun siapa lelaki tu. wujud ke tak lelaki ni pun dia tak kisah kot.

tindakan lelaki neh kalau dalam dunia blog, dia panggil stalker agaknya. eh, ya ke? memandai je kau nuha T___________T tsk.

dan entah macam mana lelaki tu kenalkan diri, diorang get to know each other.. tak sampai setahun, diorang bertunang, dan sekarang.. wallahh. dah dua bulan kahwin dan kakak tu sekarang ikut suami dia ke Brisbane. SUAMI DIA DOKTOR, I TELL YOU. bukankah sangat indah lagi mengharukan punya cerita? hah, ini mesti cupid bijaksana kasi strike hati depa bagi love is in the air, hahaha.

boleh tak kalau saya tibatiba nak ada stalker? boleh, boleh? *mata berkelip memohon simpati*

iklan sikit, iklan sikit.
BLOG INI MEMERLUKAN STALKER, PLEASE AND THANK YOU.

kau jangan bagi malu muka keluarga boleh? -_______-" dari kau melalut kat sini tak bagi salam, baik lah kau bersiap nak pergi cambridge ada lagi banyak faedah kau tahu. (hahaha. yelah, yelah. nak bersiap lah neh. potpetpotpet. kalahkan pembesar suara bergerak lah kau neh. ish).

whatsoever: soulmate and destiny. sama ke tak eh.

4 comments:

fawani said...

wow!!!really???
waaa.ni yg nk ade stalker jugak ni.
haha

nhmnrh said...

yeapp, really!!
haha.
tau tak peeee.
mahu ada STALKER baikkk.
haha.
penting tu.

dEe-Nie said...

ouh. a'a under medicmesir. pilih alex. taun prtme pgjian dia mhl. nuha pilih mne?

nhmnrh said...

i see.
yup. mmg mahal.
nua pilih mansoura ;D
nnti leh jumpa deenie kat sana, hee.