Thursday, April 16, 2009

blog lounge #023

sejak beberapa hari ni memang tengah tension sikit. (banyak je sebenarnya tapi cover line, miahaha). tak gelak pun actually untuk yang dalam kurungan tu, sighs. perasaan rasa sangat plain dan tirus. eh eh. asal tak keluar semua pipih, bulat, lonjong... dah, dah. saya tak nak korang yang tengah baca pun ikut tension dalam usaha yang saya tengah buat neh. kita kena kasi pelanpelan kayuh, baru ngam orang panggil riuh! siapa ingat ini lirik lagu apa dia sangat cool. bahaha.

iklan sikit;
ASTRO CERIA TENGAH BUAT AUDITION UNTUK CARI GENG BAS SEKOLAH. nak masuk, nak masuk. tak, ni tengah serius neh. memang nak join -____-" sudah kau nuha. jalan kau sekarang!

okaylah, mari kita ceriakan petang khamis yang panas terik boleh terbakar kulit kalau tak pakai SPF 15 (nak jugak) dengan blog lounge yang sangat sengal. satu, dua, tiga, mula! (sumpah rasa macam tengah on your mark lari balapan doeh).

AWESOME PEOPLE I WOULD WANT TO MEET
1. Rasulullah saw, insyaAllah.
2. mr architect obviously, miahaha. (jangan cop saya gatal. ini amaran berbaur keras)
3. semua cikgu yang pernah ajar saya dari tadika sampai tuition :') (tak terkira dek jari kaki, kau)
4. leaders of the freedom, (jose rizal, mahatma ghandi.. nak jumpa orang tak boleh yang lagi mustahil, eynn -___-" sila sukat hati lah. miahaha)
5. mereka yang dekat di hati...! (ececeyh)

PEOPLE/THINGS/ANIMAL I CAN’T LIVE WITHOUT
1. my dearest family tetap di tangga liga premier.
2. saya chenta sama kamu, rakanrakan :)
3. mr. architect lagi, (okay, ini dah boleh kata saya gatal, har har har! tak mo lah)
4. arabella swan, si anak kucing. kamu comel lah sayang.
5. purse. (no money, no license, can collapse i bagitau youu!)

I WISH I COULD

1. like sushi and finally berani to eat it. (bagi i IPTU expression cepat weyh)
2. make myself to not so lazy to learn how to cook from my mother, kahkahkah.
3. be a fairytale princess, (cis. impian hina macam neh pun ada keee)
4. be Isabella Swan in Twilight novel. (supaya semua girls boleh cemburukan i, bahaha. sadis tak sadis punya harapan).
5. jadi kaya raya sekelip mata, har har har. tak ada wawasan punya citacita. damn.

I WANT
1. a DSLR camera before i'm flying to egypt untuk snapsnap view. (i'm a camera freak ouh. barubaru neh je lah)
2. a maxis/celcom broadband sebelum kena duduk bertapa kat hostel UKM this may. (ouch)
3. new handphone sebab phone yang sedia ada ni dah ngokngek walaupun baru beli raya tahun lepas.
4. mr architect lari dari kem plkn dia, har har har. (pathetic punya girlfriend, cis)
5. to succeed in life and hereafter, insyaAllah (huallaweyh)

SONGS I THINK ARE AWESOME

1. selamat ulang tahun sayang by imran ajmain.
2. sampai syurga by faizal tahir.
3. deeper conversation by yuna.
4. unfaithful by rihanna.
5. menerima kau pergi by acha septriasa and irwansyah.

HOW I SEE MYSELF IN 10 YEARS

1. mature and old, miahaha. (imaginasi tak boleh lagi hebat!)
2. perhaps a great psychiatrist for my patients :)
3. having my own properties and empire (ewah)
4. still unmarried, har har har!!
5. working at abroad hospital for instance australia, new zealand, KOREA. (nyumnyum)

RANDOM FACTS

1. sedang asyik berpesta lova-lova. ngeh.
2. sangat tension sekarang neh harap migrain tak turut tumpang sepayung.
3. addicted to short distance driving (ceyh, tak nak kalahh)
4. macam dah malas sikit nak siapkan homework cambridge (apa kejadah kau!)
5. chenta sama edward cullen (oh my god! mr architect allergic dengar nama dia ouh haha)

MISCONCEPTION

1. nuha seorang budak yang kaya (no, no, no. i prefer sederhana)
2. nuha sukakan pink sangatsangat (i geli warna pink, you! seriously. no offense)
3. saya suka membebel twentyfourseven (ini punya fikiran, anda tak kenal saya maksudnya)
4. nuha budak manja (hello. i'm the eldest sister of five. how can i be manja)
5. seorang yang friendly tahap gaban (no, not really)

I TAG
; inda.
; nasquin.
; kak alin.
; wafiqah.
; farhaana.
; fawani (awak mahukah? ceh, bagi options kat fawani. hehe)

whatsoever: arghhhh!! tension sangat dah nehh. tak pe, nuha. tak pe. pelanpelan.

8 comments:

Naddie Anuar said...

naddie nak komen...hahaha~
1. sgt tak ske lagu slamat ulang tahun sayang by en imran tu. dan sbb itu husband ske nyanyi lagi tu to me. Yucks!!!
2. i'm the eldest sister in a party of five too. saya = manja :) x caye bley la tanye adik2ku...hoho~

p/s: knape comment window tak pop-out?

fawani said...

hehe.
siap bagi pilihan tu :D
jwb lmbat2 lg kot..
tggu da btul2 bosan bru jwb.
ngehehehe

nhmnrh said...

kak naddie;

silasila, hee.
1. hahaha, cayalah abang faiz :P jangan marah, kak naddie. ngee.
2. hohoh. lain padang lain belalang, miahaha.

p/s: perubahan angin, hee.

nhmnrh said...

fawani;

haha. agak ah.
boleh sajjeh ;D

MiZz-AreLyNN Amin said...

Nuha... nape akak tak paham awak nak ckp aper? Org lain paham tak?

nhmnrh said...

kak alin;

tak faham macam mana tu? kak alin tekan tak TERUS BACA tu?

Naddie Anuar said...

ohhh...lain padang lain belalang. sgt menarik :)

nhmnrh said...

kak naddie;

hahah. credit kat cikgu bm nua :DD