Wednesday, March 25, 2009

oh, nenek memanglah nenek... :))

yippie. saya dulu ada tabung bernama Yippie eh, itu bukan maskot Maybank kalau kita buka kid's account boleh dapat tabung percuma kah? *sengih sambil cover mulut untuk ekpresikan kecomelan* hahaha. okay, tak ada kena mengena. tak ada kaitan. tak related. tak.. okay okay. cukup. semua orang dah faham. JANGAN SAMPAI ADA ORANG KAMEHAMEHA BLOG INI. ada, kah? T_____T

sebenarnya nak tulis yippie as in yahoo as in woohoo dan yang sewaktu dengan jeritan berunsur gembira macam dapat rantai bling bling lah bukan. kenapa happy sampai tak ingat rumah ni? hilang habitat eh, tabiat kah? ho ho ho. aiseyh. asal gelak macam santa claus miang pervert ouhh. kahkahkah.

ni nak khabar sikit. defense line saya sudah muncul dan punyalah terror melindungi badan sendiri. tepuk tangan sikit. dan atas ketabahan mereka menfightfight virus yang durjana, saya dah boleh tersenyum hari ni, wee. tonsil masih ada terasa bengkaknya tu tapi migraine dah hilang mungkin dah kena watchaa dengan pil caffox malam tadi.

oh, petang semalam nenek saya call dan tanya pasal updates semua. dalam hati dah berdebardebar. bukan berdebar apa, cuma yang pasal nak study overseas di mesir tu, saya tak beritahu nenek lagi sebelum ni. opp opp. jangan fikir bukan bukan. JANGAN.

saya memang rapat dengan nenek sebelah abah. ya lah, dulu masa kecil nenek yang jaga saya sebelum kami pindah shah alam :') lepas tu kalau nenek nak pergi cuti ikut sesiapa macam nak ke sabah dulu pun saya yang temankan nenek.

masa saya cakap akan fly ke mesir, suara nenek dah berubah. sedih ada, macam nak menangis pun ada. saya memang dah agak nenek mesti kurang setuju sikit saya pergi overseas tu. sighs.

nenek kata; jauh sangat. buat apa nak belajar jauhjauh. belajar dalam malaysia je sudahlah. apaapa jadi kat sana tu awak bukan ada sesiapa. cubalah dulu belajar setahun kat malaysia. lepas tu kalau rasa boleh, barulah pergi luar negara.

okay. macam mana tu? itu kuasa veto seorang nenek namanya. bila saya cakap saya akan ke mesir tu untuk enam tahun, lagilah sedih suara nenek. well, nenek is being nenek. mestilah kalau boleh dia tak nak saya pergi belajar jauhjauh daripada keluarga, kan. tapi maaflah nenek. cucundamu (ceyt. bajet dapat pikat hati nenek ah dengan bahasa surat melayu klasik lama macam ni. asal tak hulur tulisan berjawi terus sure nenek bagi approve dengan bercop nama lagi) ingin pergi juga wahai nendaku :'DD

harap aku tak bertukar jadi batu caves yang kata umi kononnya tu dulu tenggang dan kapalnya. cis.

whatsoever: tekak dah baik saya mahu order nasi goreng satuuuu. mwahahahahaha.

8 comments:

cik bulan. said...

miss my nenek belah ibu...
rasanya kamu xyah pegi la..kesian ur nenek..haha..(jealous sbnarnya!)

nice meeting you n ur blog nuha!

saya said...

wuwuwu~
alamak. serius tak bagi pergi ke ni??
hee :DD
jealous mengapa ya?

nice meeting you too!

Fasya said...

aww sweet nyer..
u clone kan lah diri kamu kepada dua
haha XD
sorry, babble-ing x tentu psl, rasa nyer berjangkit dgn keGUMBIRAAN nuha :P
haha

but whatever, wich you good luck!
and you pegi cambridge kat mane ek?sacc ek?
gjie pon gi cambridge kt sacc.
have you seen her? :)

saya said...

fasya;

hahha. kena carik mana itu mesin clone dulu. hahaha.
wahah. skrg mmg tengah sangat gembira :DD
tapi masih rinduuukan si dia :'(

thanks for the luck. need that badly.
yup2. cambridge kat sacc.
i haven't seen her. yet.
class kita baru start next saturday.
huhu -______-"

syrrul said...

happy nye nuha dah sihat :)

saya said...

thank you syrrul :DD

cik bulan. said...

jeelous sbb xdapat pluang pon..
kamu yg da dpt jgn lpas!!
hold it tight-tight (^_^)v
haha

saya said...

akan ada peluang lain for u :)
dont worry.
setiap yg berlaku ada hikmah, kan?