Tuesday, March 17, 2009

global medic network

tahu saya jarang post entri dengan title yang berunsur aku-mesti-dapat-banyak-gila-ah-trafik-dengan-tajuk-formal-macam-ni-ouh-jom-selalu-letak-title-macam-ni-sure-famous-blog-aku-oh-best-gila. perghh, hahaha -____-" apa kes nak tarik trafik ni weyh. tak ada kes istimewa. biasabiasa saja. siapa yang tak nak tarik banyak trafik, kan :P, (ouh, smiley jelir lidah tu sangat gorgeous. kahkahkah. sah dah tak ada modal).

sorry sejak akhirakhir ni memang kena post waktu malam sebab siang hari aktiviti macam pack sangat. tambah jadi driver sambilan. tambah lagi penat cari idea apa nak tulis. tambah lagi dan lagi dengan internet wireless connection rumah saya ni yang asyik disconnect bila guna lappy padahal guna home computer okay je, pftt (ini yang paling ultimate rasa nak meletup je mengamuk tengah hari buta. tsk. T,T) nak bukti?
nah. hambik. penat tahu nak masukkan network key tu berkali-kali. lenguh segala sendi jari -______-"

snap snap.

okay, sesiapa yang nak ambil course medicine, saya cadangkan korang daftar kat global medic network. yang saya tahu GMN ni tolong korang uruskan semua document dan bagi consultant untuk sesiapa yang nak belajar medic kat egypt, indonesia dan russia.
tak tahu macam mana nak explain fungsi company ni jadi silalah klik gambar di bawah ni untuk tahu lebih jelas tentang services GMN.
GMN ni tak macam company lain, (yang akan lepas tangan dan bye bye korang the minute korang masuk flight okay) sebab sepanjang korang kat overseas nanti, dia akan jaga korang all the way. dari hostel, study dan food. encik yang saya tak ingat nama dia tadi kata diorang siap hantar researcher kenapa pointer student jatuh semua, and solve the problems.

example macam dorang find out yang pointer student jatuh sebab dorang tak sempat nak masak semua sebab penat pergi kelas. jadi pihak GMN ni solve the problem dengan bukak restoran melayu kat egypt, (dekat dengan universiti al mansoura to be exact) supaya student yang di hantar bawah GMN ni tak ada problem pasal food. brilliant isn't it? i mean orang yang suka makan malas masak macam saya ni pasti akan tersenyum dengan lebar. hahaha. coverlah sikit, nuha. apa nii.

so i chose egypt. sebenarnya sekarang dalam dilema nak pilih universiti mana, (ada entri khas pasal dilema ni nanti, hahaha). sekarang ni nak cerita pasal GMN saja. bulan may atau jun nanti saya akan tinggal di UKM untuk ambil kursus bahasa arab komunikasi. kiranya bahasa arab pasar lah. encik tu tadi cakap kalau cakap bahasa arab baku kat sana, surely akan kena gelak kaw kaw punya.

bahasa arab baku: ke manakah kamu hendak pergi? (tsk. gila baku tak terkata)
bahasa arab pasar: kau nak pergi mana weyh? (sila abaikan weyh itu T,T)
okay, ini home page GMN. boleh terus register online kalau interested. ataupun nak preview kelayakan minimum dulu pun boleh. klik saja kat link purple tu.
macam yang korang nampak, kelayakan minimum untuk study perubatan di mesir, indonesia dan russia ialah sekurangkurangnya B4 dalam semua subjek sains.
as i chose egypt, saya printscreen egypt's university saja okay? hee. yang atas ni description tentang universiti al mansoura. klik untuk baca the details and fees dia.
yang ini pula details universiti cairo dan alexandria. i like alex more dan mansoura sebab alex dalam kawasan tourism so view and scenery dia sangat lawa. tapi mansoura is affordable for private studies. hm.

see. banyak faedah global medic network ni untuk you guys yang interested in medicine, pharmacy and dentistry. so, why wait? :) tunjuk korang kelebihan GMN padahal sebenarnya nak cari kawan ajak pergi study kat egypt. hahaha. ada udang di sebalik batu diriku ini.

whatsoever: masih fikir alex atau mansoura? -______-"

8 comments:

Hidayah said...

u almansoura?
one of my senior studied there.
medic also x)

nana rox! said...

slm.
seriously awk nak start may or jun ni for arab.so soooon!!then after that buat pe??
have a mucho great day :)
-frm nana

saya said...

hidayah;

tak tahu lagi nak pilih mansoura ke alex -_____-"

saya said...

nana;

salam. thanks for visiting my blog :D
yupp2. may or jun for arab class.
lpas tu just tggu panggilan ke egypt on sept or oct :)

erin said...

saya pun dah sign up to study medic in egypt through GMN as well.i'm goin for medical mansoura-manchester(mansoura uni).hope to see u during da bahasa arab class

saya said...

erin;

wahhh. eihh, samalah kita!
saya pun pilih manchester punya jugak.
bestnya :DD

erin said...

saya pun lega dpt kenal org yg pergi course n tempat yg sama!nak kenal saya?mestila bole...saya pun nak kenal awak :)

saya said...

kalau awak ada ym;
add saya eh.
n.muneerah@yahoo.com

kalau ada msn;
nuhamuneerah.91@hotmail.com

hee. manalah tahu kot2 boleh jd housemate kan?? :)