Sunday, March 29, 2009

blog lounge #017

tag dari wafiqah :)

1)Which school did you go to?
; tadika abim
; tadika bunga raya
; tadika masjid negeri
; sk raja muda
; sr agama seksyen 3
; smk seksyen 9
; sm sains muar

2)What classes were you in?
; kelas first dari darjah dua sampai darjah 6. kelas first jugak dari form two ke form five.

3)What was/were your favourite lesson(s)?
; bahasa malaysia and bahasa inggeris. mwahaha. ini ikut kepala sendiri lah. kalau ikut favourite teacher banyak jee subjek suka. hohoho.

4)If you could remember, what time was your recess?
; last time i checked 10.10 sampai 10.30. rasanya. dulu before new principle 9.50 sampai 10.20. tak ke kau rasa hidup kau macam heaven? hahaha.

5)List down your favourite food/snacks.
; nasi lemak telur mata kerbau kantin memang kaw.
; nasi pattaya pun boleh tahan. thanks dan, belanja i 50 sen waktu tu. hoho.
; oh, wedges idaman hati.
; keropok roda taleh lupa sampai semua orang gila waktu rehat pi beli sampai 4 bungkus. siapalah tu, kan fathin? kahkahkah. i know you read this. banyak MSG weyh. botak kepala.
; air teh 0 yang perghh. sedap sungguh.

*basically kantin niners food dia memang dahsyat ar.


STYLE

1)Did you have a nickname way back in high school?
; people call me stara masa kat sains muar. arvie and zati call me nunu. but im mostly called by nuha jee.

2)How did you wear your socks?
; macam orang normal pakai. tak lah aku sarung kat tangan pulang kann. itu membunuh zaman sosial remaja aku namanya.

3)Have you been suspended due to the way you put on your uniform?
; nooo. kena tegur pun tak pernah lagikan suspended.

4)Were you given plenty of reminders about your appearance?
; nehi nehi. haha. none.

5)Who did you look up to when you were in high school?
; basically seniors and teachers. kot. ataupun ayie. hahahahahahhahahahahaha. im dead ouh.

PUNISHMENT

1)Name one memorable scene where you were punished in front of the whole class.
; oh, ini tak mungkin lupa sampai bilabila. masa tu darjah dua. kau tau lah budakbudak. koyakkoyak buku buat roket, buat contengconteng gambar joe jambul semua. ustaz ni nama apa entah. dia tengok buku subjek dia nipis gila tinggal lima helai, dia ambil pen merah, pi conteng pipi aku kasi lukis misai kucing. dia tak bagi padam ouh. cinabeng betul saya masa tu. hahaha.

2)How many times did you skip class? What were you doing?
; sekali jee. masa form four. skip physics. haha. dok bantai makan kat kantin. hahahahah. gila ah.

3)Give one scene where you escaped from being caught/punished.
; masa darjah empat kat sekolah agama kot. ponteng gi surau. nyorok dalam tandas dan belakang kerusi meja yang tak pakai. pergh, sungguh aku rasa diri macam dah pro gila. bagi alasan ada meeting pustakawan. hahahah.

4)Did you vandalize any school property?
; mencantikkan kawasan sekolah dengan kutip sampah lagi adalah. haish, typical me.

6)Did you ever make any teacher cry?
; darjah enam kot. syrrul, ingat cikgu seha? tak leh lupa ouh sampai harung satu kelas beratur pergi minta maaf kat bilik gerakan. adoi.

7)Who were your favourite teachers?
; banyak yang masa secondary kot. sebab semua dok sporting je layan karenah gilagila anak murid harapan bangsa ni. eceyh.

8)Describe your DM.
; i think DM stands for dewan makan. haha. ye ye je aku ni. kalau kat asrama dulu DM memang dewan makan. hm. kira kantin lah kan. okay je. bersih sebab kakaks indon tu petangpetang je dok menyapu mop segala sampai berlicinlicin i tell you. hahaha. kau tak yah carik cermin dah.

9)Who was the funniest/weirdest/loudest teacher?
*funniest*
; cikgu hakim lah siapa lagi. si pelencong cerita itu. haha. ampun, cikgu. ampun. T_______T
*weirdest*
; hallamak. aku rasa cikgu khairi kot. cikgu KH masa primary. macam gatal semacam jeee. haha.
*loudest*
; oh, serius ini tak ada orang lain selain cikgu bariah. cikgu matematik darjah enam. yang sanggup jadi baywatch tu. hohoho. sangat tak boleh belah, okay? gila tak gila.

SOCIAL CIRCLE

1)Were you popular back then?
; dalam tukang dok ambil hadiah kat pentas lah kot. puisi dra semua tu. tokoh pemimpin, tokoh pelajar, emas sahsiah etc etc.

2)Were you in a big group of boys/girls or small ones?
; i can get along with everyone tapi before masuk asrama kira big jugaklah. the chopsy. lagu tema kitorang itu lagu si barney and friends. hahaha.

3)Who were your best friends?
; zah, bieha, manie, rabie, syafu, rabie, qis, fathin.

4)Did you and your friends have nicknames?
; haha. sangat ada pulee. bammanie. bimmoon. dodol lah. apa lah. sangat the crazy. nama pun chopsy. terbalik jadi psycho. kena sangat dahh.

5)What were you favourite memories of you and your friends?
; study group kat surau untuk pmr lepas tu lepak kat bawah berborak macam orang tak siuman gelak sana sini, kacau abang cashier 7E. hadoi. pecah perut ingat balik.

CO-CURRICULAR ACTIVITIES

1)What type of CCA were you in?
*secondary*
; kelab bahasa melayu, kelab pembimbing rakan sebaya, kelab quarter masters, kelab permainan dalaman, kelab badminton, kelab petanque, puteri islam.

2)What did you have to bring to your CCA?
; raket badminton and kadangkadang catur. haha. tapi fail kedatangan itu kemestian.

3)What did your CCA required you to do?
; interview orang kat shah alam mall, karnival puteri islam, hari kerjaya, catit nama ahli yang datang, taip minit mesyuarat.

4)Got injured?
; tak tak tak.

CLOSING CEREMONY

1)How did high school changed you?
; lebih appreciate friendships :) sayang 5sains1 '08 forever lah weyh. tabik sikitt. oyeah.

2)Sing one verse of your school song.
; disiplin diutamakan, jadikan amalan dan pedoman..
harmoni perpaduan, pewaris negara maju jaya..
selangkah seiringan cipta kejayaan yang gemilang..
tetap di hati harum mewangi, unggul selamanya...

3)What was your favourite question?
; kena buat dalam buku mana, cikgu? haha. cliche.

4)Who/what will you remember from your high school?
; friends dekat niners of course, and the niners surrounding itself.

5)Any memories you will not forget.
; laughter and joy tertepek kat muka semua orang. haish. rindu korang doeh.

i tag mereka yang baru habis sekolah:
; nas !
; danial !
; syrrul !
; inda !
; alyaa !
; zafirah !
; and sesiapa yang terasa nak buat :D

whatsoever: berseronokan membuat homework cambridge. hahaha. betul ke tak betul saya ni dah.

4 comments:

aL sYa said...

ui2..byk sgt la soalan!uhuhu

saya said...

haha. tak leh ngelat ouhhh :P

cik bulan. said...

laa..budak samura??
hoho..

saya said...

haha. yup2.
ex samura :))