Thursday, February 5, 2009

terkandas. noktah.

akhirnya semalam dah hantar permohonan ipta online kat mohe tu, (lepas tukar port berinternet of course -____-") macam yang dirancang, pilihan satu sampai tiga saya buat medic, pilihan empat out of no where saya letak diploma reka bentuk dalaman. which i know i shudnt chose tp tak apalah. variety sikit kan?

pilihan lima sampai tujuh, medic lagi. ulang cetak sajjeh, haha. pilihan lapan letak law. kahkahkah. nak buat macam mana kalau dah tak banyak pilihan untuk medic? (itupun nasib baik uiam ada course asasi sains hayat dengan asasi perubatan. boleh chose duadua sekali) takkan nak hempuk lappy? ouh, jangan. depa tak salah apa. aik. tibatiba. asal depa? kata ganti nama yang salah tu. ah, pedulikan.

dan lepas tengok mira beria-ia beli, (dia sampai ulangalik cari kat mid, sunway, sacc boleh tak?) dan nak habiskan buku breaking dawn, (series empat the twilight saga) saya pun bagi macam a big woahhh. surely cerita ni interesting gila tahap speechless. kahkahkah. so saya pun kenenkenen kat umi pasal english novel ni. the good news is, umi dah approved untuk order empatempat siri twilight saga through online shopping kat mphonline. wee~ tak sabarnya. sabar nuha, sabar.

okay. mukadimah sangat panjang. eceyh. padahal kan title nak cerita pasal terkandas -____-"

semalam tidur gila awal dalam sejarah hidup. pukul 9 dah masuk tidur boleh? haha. (even nak spm pun tak tidur seawal tu). entah kenapa penat yang teramat sangat last driving class semalam. mungkin sbb drive enam jam gilirgilir dengan mira and fatin tu kot. golekgolek. pukul 10.10 baru dapat tidur. fuuhh.

pagi tadi seriously berdebar. bangun pagi, "eih, betul ke aku yang nak test dengan jpj pagi ni?" jadi blurr kejap. ouh, hari ni hari khamis. 5 hb. hah, betullah tu. hahahahah. situasi pagi yang tak dapat nak dielakkan. tumpang lalu. sampai seksyen 2 dalam pukul 8 pagi lebih. mira, fatin dengan faizal tengah bershopping sakan kat 7e. hohoh.

sampai metro dalam 9 lebih kot[?] tak sure. dan since im in group yellow, (which means awal awal awal. haha -_______-") tak sampai 15 minit dah kena panggil. kereta saya nombor enam. ingatkan buat bukit, parking, 3 pointer dulu rupanya group yang kena buat road dulu. whatthefish. mulut jangan cakaplah. terkumatkamit baca surah 'alam nasyrah.

bila sampai giliran, masuk kereta, bagi salam tapi encik jpj tak jawab. snobbish gila mamat neyh. kalau ya pun tak makan pagi, janganlah sampai tak jawab salam, kan. apaapa je lah. dah freekan gear, betulkan seat, sidemirror, rear view mirror, hon, signal... tiba tiba dia suruh jalan. bila dah dia cakap macam tu apalagi. jalanlah sampai terlupa benda penting.

dah keluar simpang metro, tak sempat tunjuk skill memandu yang sememangnya cincai luncai, encik jpj suruh berhenti kat tepi. i was like, ehh...? blur gila kenapa dia suruh berhenti. since ada jugak kereta yang berhenti kat depan tu, i thought macam ouhh.... prosedur dia kot. ada sesi beramah mesra ke, suai kenal ke, ice breaking ke apa. kot kot dia bermurah hati belanja nasi lemak. eceyh. melebih dah.
encik jpj: tau tak apa kesalahan awak?
saya: (eh, ada buat salah ke tadi? rasanya semua dah okay. dah buat macam abg shah ajar) err.. tak.
encik jpj: (geleng geleng) tali pinggang awak mana?
saya: ya Allah!
macam kesialan je kan. stupid mistake macam kena sumpah ke apatah. damnit. benci benci. masa tu pun cuma fikir JALAN TIGA, JALAN TIGA, KANAN, KANAN. tak sempat keluar ke jalan besar dah kena masuk balik ofis. tak sampai sepuluh minit okay. gila tak gila. yang paling best, terkandas. ahahaha. ayat dalam slip keputusan tu sangat tak boleh belah. then, dngan muka selamba, saya jalan ke metro station 3 untuk tunggu giliran buat bukit semua tu pulak.

nasib baik ada instructor metro yang baik bagi nasihat. bagi semangat supaya jangan gagal part two ni. dan jangan fikirkan benda yang lepas. tapi pelik. dia cakap tak pandang mata orang. i mean, mata saya. kahkahkah. pelik, pelik. dan alhamdulillah, saya lulus untuk part two ni. suka, suka. haha. next week re-test jalan raya je. selamat ouh.

bytheway, congrats faizal and mira yang dah lulus duadua bahagian. sangat kecemburuan boleh? and you too, illy :) eventhough jpj tu kutuk awk bagai nak rak awk tetap maintain cool. haha. tak terkeluar ayat kerek. kan.

whatsoever: danial, u dah janji nak bawak pompom and cheerleaders untuk i next week. i tuntut neyh. hahaha.

4 comments:

fawani said...

adus.
huu.
dahulu ramai juga kawan2 yg terkandas kerna talipinggang keledar itu.
b4 masuk kereta time test tu siap ada kawan msg,remind bout that thing sbb die fail psl tu.hoho

xpe2.
gudluck 4 d next test ya! ;D

saya said...

haha.
kita pun siap pesan kat kawan2 kita masa tu jgn lupa seatbelt.
sakit hati ouhhh.
thanks fr the wish.
i really need that -_________-"

illyana said...

hahaha jpj tu mg sial.kasi hentak je muka dya.hahahaha!! good luck fr d nxt test okay!! all the best :D

saya said...

hahahahahahahahahahahah, lol
thanks illy :)