Monday, February 2, 2009

oh! menakutkan boleh?

percaya atau tak, saya dah start buat nota biology chapter lima form 4; cell division. punya semangat hari sabtu pergi shah alam mall untuk beli buku nota, -____-" dan saya sangat berbangga dapat melawan nafsu malas serakah haram jadah ke apa tah untuk buat nota neyh, (walaupun baru satu page, kahkahkah. eih, apa ada hal saya nak malu, kaan).

macam yang saya cakap in previous entri, saya buat nota biology ni untuk persediaan study medic kat universiti nanti, (which saya harap lah ada belajar chapter cell division mitosis meiosis cytokinesis semua neyh -_____-") tapi kalau tak ada pun, tak rugi apa lah kan since benda tu knowledge especially reproduction, hahaha. bab popular tuuh. lelaki jangan nak deny.

kira tak membazir membuang masa apa semualah sebab sampai je smart, i bumped into maryam. i was so happy that dia nampak okay and tabah after situation yang she endured during our sijil pelajaran malaysia last year. ouh and tak lupa syikin omar. and xaty. and zaf and ros... :) gila punya glad dapat jumpa kawan lama, haha.

baru dapat gaji hari sabtu hari tu so belanja sakanlah kat speedy macam lupa dunia rumah segala. dalam empat cerita jugak lah saya balun kelmarin. kami the movie, shall we dance, the house bunny dan forgetting sarah marshall. malangnya... gaji saya kena minus sebab saya terlupa peranan saya sebagai babysitter aiman pagi tadi, (as if lah dia still baby padahal dah tujuh tahun, kahkahkah. tapi he's still my baby though). ya, saya tak sedih sangat kalau tu yang korang fikirkan. tak sedih. mark that.

dan semalam saya baca blog nabelle kat myspace pasal our memories as a niner's student. sangat thoughtful dan boleh mengundang rindu dendam yang amat dalam. especially bab tuition addmath, biology and physics kat rumah ayie. sangat rindu tahu.
especially masa ini. masa kitorang sama sama nakal. sama gila gila. sama sama suka mengusik. dan sama sama segalanya :) sayang kamu limasainssatu 2008. ouh, sudah sudah. part mengayat hati ini, (ya, i do mean mengayat as in mengusha) perlu dihentikan sebelum mutiara ini terus mengalir. terkesima daku seketika. eceyh. paling lah sastera weyh. kahkahkah. karang ada pulak comment layang kata saya ni skema tahap tahu-layan-star-trek-saja, (menjeling maut di cinema). ada kena mengena. sila take note.

dan ingat tak pasal the kolam ikan yang konon jadi tapak pelamin saya tu? the gazebo dah 70% siap and umi abah bagi peluang pada saya untuk lakarkan design pangkin tu. sangat sangat happy. wee~ (saya masih mahu pegang title kanakkanak ribena sampai tua. saya naak -_________-")
ni kolam kat rumah saya with the 70% siap punya gazebo. 20% untuk atap dan 10% untuk pangkin yang saya akan designkan. tidak sabar mahu lepak lepak di atas pangkin sambil memblogging dan membaca buku weyh.
ini lakaran saya, (jangan kutuk, jangan kutuk. saya tidak dibekalkan dengan tangan seni melukis, tolong, tskkk T,T) tapi nampaknya the pangkin tak boleh berbentuk gratis piano macam tu. ewah. apakah gratis? entah. saja letak sebab nampak sangat sastera -______-"

sebab susah nak bentukkan pengadang berlekuklekuk macam dalam lakaran tu, we go for the simple one instead. cliche pun ya jugak. bentuk apa? bentuk sesiku L kemahiran hidup menengah rendah, (ouh, saya sangat rindu memasak ikan siakap di bengkel kemahiran hidup weyh. dapat first place pulaa. bangga seyh). ingat Allah, nuha :) tak pasal pasal jatuh hukum dosa riak takbur ke atas diriku ini T,T


whatsoever: sangat berdebardebar tunggu last class for driving. takut.

2 comments:

syrrul said...

sedih lah nuhaaaa!!!! kite nangis tauuuuuuu!!!!!!!!!!! rindu sgt sgt sgt sgt :(((

saya said...

same same :(