Sunday, February 8, 2009

nak jadi pengantin

yes. saya dah tengok bridewars!! (tak tau kenapa kena teruja tapi nak teruja jugak, hahaha) pagi tadi bangunbangun je terus sarapan and pergi tgv bukit raja, dengan ijah and anan, (si dua kecil, mar dan man entah kenapa tak nak ikut, -______-")

mulanya nak tengok the curious case of benjamin button tp bila ijah check kat laman web tgv, showtime dia petang, dalam pukul 4.20 macam tu. way too lambat so we just went for bridewars je lah.

cerita dia best tp should be classified as 18sx instead of U kot... especially part parti bujang tu. rasa nak cover je mata neyh. ahahahaha. taleh belah. tapi tadi pun tak ramai orang for that movie. dalam duatiga row je. tak ada publisiti kot.

jalan cerita dia menarik. about two bestfriends yang nak kahwin dekat hotel the plaza in june tapi bila wedding planner salah arrange tarikh- dorang kahwin on the same day, 6th june. and since then dorang gaduh. pacing cerita ni pun laju, (eceyh. mentangmentang selalu tengok rajalawak, dah reti cakap pasal pacing seyh) dan baju dekat butik vera wang yang kate hudson pakai tu sangat gorgeous with the reben semua... lawa lawa lawa!

entri ni pun bukan untuk cerita pasal sipnosis of that bridewars movie. tapi let me point out interesting scene dalam movie ni, (maybe tak ikut kronologi kot -_______-")
  • bila both of them pergi cari wedding gown kat vera wang boutique, the sales girl said; vera wang didnt alter the gown for you. you alter yourself for vera wang's gown. hahahaha.
  • part anne hathaway pergi dancing class with her fiancee and kate hudson pergi upah cheerleading punya koreografi padahal anne nak belajar waltz.
  • since anne terbelajar cheerleading's move macam the spirit fingers semua tu, (silalah layan bring it on okay) dia menang dance off masa kate punya parti bujang.
  • kate sabotaj anne punya sweet time kat spa. she wanted a bride's glowing tan instead of this,
  • balas dendam, anne sabotaj kate pulak kat salon. as for kate, she wanted a gold highlight on her hair tapi jadi macam ni, (seriously nmpak lawa but in weird way -_____-")
  • kate sabotaj balik dengan tukar pre-montage anne with anne punya wild video. gila ah.
  • anne's wedding is cancelled and she finally married to kate's brother. woohoo.
and as usual, gadis punya blog ni tak sah kalau tak singgah kedai buku. on today's case, mph jadi sasaran. ingat nak usha buku harry potter, (baru nak fancy sikit, ahah) tapi i went to comics section and beli Le.Gardenie- the final four by ben. and ada lima lagi komik gempak starz. i'm kinda into those things nowadays.

whatsoever: tak sabar nak habiskan komikkomik tu :)

2 comments:

ape? said...

kite suka gila cerita NIIIIIII!!! :D :D :D

saya said...

hohoh. sangat best kan??