Wednesday, February 25, 2009

hikayat 2; keputusan pelik

hari tu as in isnin, masa cikgu sabarita datang rumah untuk tutoring my sister matematik, dia tanya soalan yang dah boleh tahan agak lama lah tak difikirkan oleh akal saya yang semakin mahukan vampire sebagai teman hidup. TEMAN HIDUP, tsk. T,T how pathetic is that weyh?

lagi tak boleh belah, malam tadi saya telah merengek pada boyf saya yang saya mahukan seorang vampire. malah telah membahagikan hati secara serius. 40% untuk vampire (edward cullen), 30% untuk werewolf (jake) and 10% untuk si dia. boleh tak? hahaha.

okay. tinggalkan yang itu. nak cakap pasal mimpi malam tadi. oh, sebelum tu. soalan cikgu sabarita telah tergantung disebabkan vampire, (i chuckled as vampire was written as vampir in bahasa. kahkahkah). i really need to stop talking about vampire doeh.

cikgusabarita: dah tahu result spm keluar bila?
saya: (memandang sambil melemparkan sengihan paling manis) er... tak. *geleng*
cikgusabarita: 12 march.
saya: ouh. (kembali menghadap komputer)

tertanya jugak kenapa hati ni tak menderu laju mengepam darah dengan adrenalin yang memuncak. kononkonon boleh ada halusinasi macam bella yang dapat dengar suara edward, sighs. konon. jangan kutuk.

dan masa saya menaip tarikh 12 march tadi itu pun tangan tidak menggeletar, jari masih oriented dengan begitu elok, mata masih berkacamata dan jantung masih steady. ada apa makna? tukang tilik, lai lai lai.

apa connection dengan mimpi saya? meh, saya bagitahu meh. datang dekat sikit. nak bisik.

SAYA MIMPI KEPUTUSAN SPM WEYH!!!
(err.. sorry. terjerit. eheh -______-")


jarang saya dapat mimpi fortune teller macam ni. tapi takut jugak sebenarnya. sebab biasanya mimpi saya jadi sebaliknya. macam kalau esok nak spm, saya akan mimpi saya tertinggal slip peperiksaan, alat tulis dan sebagainya. jadi esoknya saya akan pastikan saya tak tertinggal semua tu. amacam. ada berhasrat nak lantik saya jadi tukang mimpi peribadi tak?

mimpi saya malam tadi sekejap. agaknya lepas solat subuh baru mimpi kot. tak pasti. saya mimpi tengah pegang slip keputusan spm tapi semuanya samarsamar.

alhamdulillah, dalam mimpi tu saya dapat 11A! tapi kenapa ada 1 B? dalam 11A ada satu B? what the fish was that eh. as i took a clearer view, B itu adalah matematik tambahan. tapi masih pelik. not that i took 12 subject. dan bukan semua A itu adalah A1. hmm.

lets hope for the best. amin.

whatsoever: harap paling worst pun 10A 1B. i couldnt imagine lower that that, sighs.

6 comments:

Hidayah said...

aahhh nuha budak pandai takyah risau deh x)

saya said...

mana boleh taleh risau.
hello.
mana ada pandai.
average sajeeeee :DD

jihan halim said...

cg sabarita ajar tuition???
tak tahu pun!

pasal result tu,just doa!
im sure u'll get flying colors!

syrsyr lion! said...

kite lagi lah. mmg confirm paling tinggi 6A -_____________-
tu pon tak confirm sume a1 damnn

saya said...

jihan;

mmg dia tk buat tuition pun. hee.
my mom minta tolong ajarkn je.

idk bout the result. scary T,T

saya said...

syrrul;

haiyyo.
janganlah fikir buruk2 negatif smua.
entah2 your A's lg bnyak dr mine ouh.
seriously.

bout the smua a1 tu pun kita rasa macam tu ouh. damnnn gila kannn.

macam mana nk hadap cikgu rugayah ni weyh -_______-"