Sunday, February 1, 2009

buku telefon untuk telefon lah

genre: keobsesan melampaui tambak
dah berhari cadang nak buat entri pasal buku telefon ni tapi tak terbuat sebab idea berblogging datang bertempektempek, (ewww. bertimbuntimbun tak boleh ke? -______-") kahkahkah. jadi tak dapat nak decide yang mana patut keluar dulu. hahaha. extreme sungguh lah bukan?

as i said in previous post, saya dah addicted dengan mythbusters. sakan punya addicted okayh. main host dia adam savage dengan jamie hyneman which dorang ni superb gila in boombastic actions. the other day, my siblings and i watch this new season of mythbusters, (thursday; 9pm at channel 551). dalam bnyak2 myths yang dia bustedkan, ada this one myth yang menarik hati saya untuk cuba, (before this myth dia bnyak guna ballistic and chemical reactions. way too dangerous and out of my league lah kaaan :/).

yes, the phone book myth :)

so, saya dengan my 14 year old brother pun buat myth neyh. mulamula, ambil buku telefon, (dalam kes saya, saya ambil reference book afnan, haha). takut jugak tulang belakang buku tu koyak ke apa kan. tapi he said tak apa. make sure kalau tak ada phone book korang cari buku yang tebal ala ala kamus-dewan-yang-konon-beli-tapi-jarang-buka tu, dan bukannya nipis macam kuih lapis, (okay. kuih lapis tebal -_____-" what? i want it to be rhymes lah). magazine tak sesuai eh.

pastikan ada dua buku okay. mulakan dengan selang selikan pages duadua buku tu sehelai demi sehelai on each other. tapi kalau tak ada masa, selang beberapa helai pun boleh jugak, (macam kitorang buat, kahkahkah. jimat masa punya pasal). ya, buat macam kat bawah ni.
dan try lah tarik macam kitorang tarik ni. trust me yang korang tak kan dapat pisahkan sampai bilabila kalau tarik macam tu. seriously! buku tu tak digam helaiannya okay. dia melekat by itself. so, people, that's what friction called, (cit. baru sekarang nak cakap pasal physics seyh T,T)

tapi kalau nak ceraikan jugak, try this...

yes. that's the one. gila kan?

whatsoever: akan buat nota bio beberapa minit lagi :)

2 comments:

Naddie Anuar said...

i heart mythbusters and i heart physics :)

saya said...

a big YES for mythbusters!!
and an errrr... *garu kepala* for physics.
eheh -_______________-"