Saturday, February 21, 2009

bersantaian secara mewah dan ribut

mulamula nak letak secara taksub, tapi karang ada pulak manusia baik hati menegur secara ikhlas tak baik benda taksubtaksub boleh pesong akidah watafish. jadi marilah kita gunakan mewah secara berbanyakbanyak. hahaha. dah banyak nak banyak lagi. mahu kena sekeh dengan cikgu kamal ni weyh. ouh, rindu si peminat manchester united yang pernah mengatakan ronaldo itu unstoppable semasa kelas bahasa melayu. kahkahkah. cikgu ni lawaklah!

ya, macam yang saya beritahu dalam entri autopost semalam, saya sudah pinjam buku twilight dari syafiqah maka saya sedang bersantai secara mewah untuk menghabiskan membaca buku vampire kacak itu.

fyi, i am trying my best to picture edward cullen with my own imagination withouht being influenced by how gorgeous he was assumed to be in the twilight movie. and dang, it was damn hard. luckily i didnt managed to watch that movie at the cinema. beneath all that regret of why-i-dont-make-some-time-to-watch-it-to-the-fact-that-it-was-spm, i felt relieve. i might be shadowed by the narrative voice of the movie. how scary is that? okay, not that scary T,T move on.

balik dari pinjam buku from syafiqah, saya mengemas bilik tukar cadar lempar bantal untuk dapatkan mood secara total untuk menghayati ayatayat twilight. tapi tibatiba terdengar jeritan halus. mulanya ingatkan cici atau dayang tersepit celah bantal atau terpijak dek kaki. kibaskibas bantal. tendang sikit. eh, tak ada. saya diam. bunyi lagi jeritan halus tu. tolak almari, ya Allah! cici...!

demikian akan tidak tahu apa perlu dibuat ke atas makhluk Tuhan itu, makanya hamba terpekik terlolong menjerit meminta bantuan tetapi arakian tiadalah pula sesiapa mampir untuk menolong hamba, (dah lama tak buat ayat prosa tradisional. eh eh, ini hari bahasa melayu sedunia ke apa ni -____-") abaikan kemerepekan itu. dasar orang belum sarapan. ngeh.

look what i foundddd. cici dah bersalin ohmygod! dalam my wardrobe, (that's what the screaming for. not the cici ada anak tapi dia beranak dalam almari saya) hahaha. i have always thought dia akan beranak kat my room since my room was painted in pink. aik. ada related ke? iya kan saja boleh.
sebenarnya ada tiga ekor. masa kitorang kelamkabut bawa lari anak cici turun bawah, cici pun ikut sama lari dan tibatiba dia terberanak lagi seekor. rupanya cici belum habis beranak lagi kitorang lebihlebih macam ribut nak take away anak dia. bajet fast food apa. -____-" yang kiri tu sebijik macam ryyan, ayah dia.
see. this is ryyan, the father. garang tak tertanding. bulu dia sangat lembut weyh. hahaha. apa kes. as kitorang letak kittens tu dalam bakul, mengagau si cici mencari anak dia ouh. boleh dengar suara meow anakanak tapi tak nampak. adakah kitorang telah menyeksa cici secara mental lagi halus? T,T

ammar dengan bibik berlari ambil sangkar yang dah lama tak guna since kucing dalam rumah kitorang ni free dan bebas sepenuhnya untuk berdikir barat. nak set up kan sangkar tu pun ambil masa plus tebar surat khabar jadi alas semua.
cici, kamu sudah jadi ibuuu. pandai adik kakak :')
AWWWW. tengok apa ryyan tengah buat. being a good father he is, dia tengah try nak tengok anakanak dan isteri dia. ohmygod. cici, kakak gila jealous cici dapat suami punya kacak lagi caring loving understanding macam nii.

(or ryyan, you are actually trying to eat that babies of yours? i swear i'll smack you down if you do. hahaha. tak boleh masuk bilik abah karang baru tau. bulu kau dah tak rasa aircond nanti.)

now tinggal dayang yang belum bersalin lagi. dayang ni adik cici and guess what, i suspected the father of her kittens to be ryyan as i onced pernah ternampak dorang mengawan kat depan bilik air. hahahahaha. gila tak boleh belah. tamak sungguh kamu ryyan!

whatsoever: mahu fall in love dengan edward cullen through the words. not the film.

1 comment:

Hidayah said...

waa kat sini still ada lagi twilight movie in cinema :D
jgn jeles xp
waa congrats ur cat dah beranak ahaha.
very the cute one.
yang hitam tu mcm kaler german shepard sikit.
:D