Wednesday, February 25, 2009

akhirnya saya juga gadis biasa

its not even 28th of february yet and i have had already doodled the same amount of post as january that has 31 days. the luck of february might be giving me more inspirations to write i guess. kan. what else the reason would be? "how can you ever say NO to that kind of face anyway?" saya berkata di dalam hati. maklum sajalah, sebelum ni begitu degil dengan statement konon mahu fall in love dengan edward cullen through the words. not the film. sila rujuk sini. oh, sesungguhnya saya menggilai wajah ini sekarang. bukan robert of course. tapi watak yang dia bawa as a vampire appeals to me more than anything. not even strawberries.

kalau boleh saya nak tengok sendiri the marble skin of edward, macam mana kulit dia jadi transparent glitters when he headed towards the sunlight, hidu the sweet scent of him, feels the hard surface of him hand, his icy body... yeah, i know. ini tahap serius.

saya telah ambil masa empat hari untuk habiskan twilight walaupun itu dah dikira sangat lambat kalau dikira ikut pacing saya membaca kebiasaannya memandangkan saya limitedkan satu hari 100 muka surat, (which was very frustrating as twilight was really a page turner novel) sebab nak tunggu eclipse dan breaking dawn datang ke rumah. konon nak baca slowslow tak nak rush sangat. and i managed.

saya akhirnya faham kenapa twilight diklasifikasikan sebagai genre scary and horror. saya mengerti, (padahal malam tu hampir menangis ketakutan bila sampai part james dan victoria hunting bella tak kenal penat dan bella jauh dari edward, kena sakitkan hati charlie sebagainya T,T) saya 80% sensitif. what do you expect.

tapi bila sampai part new moon, saya dah tak boleh tolerate. sangat saspens dan banyak klimaks daripada twilight. i could really feel what bella felt. literally. darn. i can't stop myself from flipping pages after pages to know what's next after edward left and what happened to lifeless bella. gosh, saya lebih ketakutan dalam new moon. dahlah cover dia warna hitam. aik.

so saya telah menahan mata daripada tertutup malam tadi sampai pukul lima pagi untuk menghabiskan new moon. 570++ pages in less than one day. what a new record for myself.
"and how can you even resist this face at the first place?" saya berkata lagi. jacob black is an irresistible werewolf as well as edward cullen the hundred and seven years old vampire. i would like to have jacob as my protector if any bad vampire such as james, laurent and victoria finds me appeal to them. hahaha. beranganlah kau sampai mati, nuha. but i find myself craving hardly for them. sighs. i wanted a mythological creatures, (or shud i say monsters) to be a part of my life. how insane is that sound to people that didn't understand my obsession.

funny to think that i find him had a resemble with the shark boy that casts in the adventure of sharkboy and lavagirl. or is it really him anyway? *thinking hard*

whatsoever: when i've got addicted into someone or something, do not try to make fun of it. i mean it.

4 comments:

Hidayah said...

spoiler!! waa nyesal bacaaaa

shadah..♥ said...

nuha, jacob tu mmg pelakon sharkboy and lavagirl.
first time tgk twilight movie, terkejut gile dye dah mature.
kte menangis bile part bella-james-edward. menangis gile.
xsaba nk amik new moon

saya said...

haiyyo.
mana ada spoil apa2 punn -________-"

saya said...

inda;

laahhh.
patutlah samaaa~
baru minggu lepas kita tgk cerita tu sharkboy and lavagirl tuh.
tau2 je dah besar gila -_______-"

go inda go!
habiskan dalam satu hari tau!
awk tkkan ada masa nk buat benda lain.