Monday, January 19, 2009

tiba tiba ada kebencian

okay, korang maybe dah boleh agak kebencian ni untuk siapa..., sighs. dah terang lagi berkalimantang kat atas tu. tadi my six hours of driving. four hours more to go sebelum test jabatanpengangkutanjalan on 5th february. goddamnit, badan mesti lengai gila lepas driving T.T

tak kira, tak kira, nak tarik balik apa saya cakap pasal driving kat entry neyh. tapi dua jam tadi jadi empat jam sebab ada faizal skali, (budak ssaas and he did mention dia kawan jwa). kitorang gilir gilir drive dalam litar dulu and later baru pergi road. bukit, parking, three pointer as usual.

i said this to him; err.. before drive ni saya nk bg amaran, saya suka brek mengejut tau. and he gave me an okay word and look. tk sampai seminit, kat ats bukit tu sebelum those tiang penanda, saya dengan proud and prejudicenya, (tau its supposed to be pride tapi whatthefish eh, haha) brek secara mengejut. tahu tidak muka ini sudah tebal bagaikan mask bunga tahi ayam tertempek ke muka sebanyak infiniti lapisan -__-"

thanks to him for being the ice breaker, tak lah rasa membosankan sangat blaja driving tadi. and i finally knew yang dia dulu ex-skrm; 6 aulia lps i asked him myself. so bnyak borak pasal sekolah, kawan kawan and jangan lupa, rayyan teh. i wonder rayyan tersedak atau tak masa ktorang ckp psal dia td, (i'm not that kejam smpai tahap orang-nak-tengok-bola-tapi-orang-lain-tukar-channel-cartoon utk cerita apa kitorang borak pasal rayyan teh tu, haha).

benci bila lalu jalan satu dan tiga. dan satu nostalgia hitam telah tercipta; kereta yg saya pandu tu kena tahan dengan tuantuanjpjberkeretapajero- *JSCVLPAFDSK* . encikjpj tak-berapa-nak-kacak tu mintak i/c abang shah dan lesen L saya. mmg dh nervous gila masa tu. abang shah dapat satu helai kertas putih ni and i thought tu surely saman tp rasa mcm tk buat salah je tadi.

nak tukar lane; signal kanan, check. tengok side mirror kanan, check. perlahankan kelajuan, check. tukar gear, check. apa yang tak kena? tapi abang shah pun tak ada mengeluh kata saya penyebab dapat saman ke apa. confuse, confuse. apaapa pun, jalan dua paling rock :)

dan masa ontheway balik jumpa fatin kamilah and amirah sani. ya, kitorang berpelukan di bahu jalan. dari form one tk jumpa mira tu, (dia a very closefriend of mine masa darjah enam). bagusnya dapat jumpa awak balik! :D:D

whatsoever: updates on the wau;
tadi kitorang main wau lagi. instead of one wau, abah decided naikkan dua wau sekaligus. gila freaky ouh bila pegang tali nylon tuh. pelik tertanya tanya kenapa kerusi kayu tu kat tengah padang golf my house? think no more, i'll tell you why.


this is why. abah ikatkan tali wau kat kerusi tu, haha. takut jugak kalau kerusi tu terbang sekali, (fikiran yang gila taleh belah weyh :/) and abah kata; sesiapa yg dendam dengan ryyan, boleh ikat ryyan kat wau and let the wind blows him away -____-" kesiann ryyan, (the cat i mean. not the real rayyan teh i mentioned earlier).

gila panjang punya whatsoever,,

1 comment:

PakciQue said...

Jarang En JPJ nak saman kereta yang belajar memandu. Kecuali En JPJ tu cari makan atau lesen mengajar memandu En Cikgu dah expired.

Kalau kesalahan jalan raya seperti lipan patah kaki, rasanya bukan suatu masalah yang besar.

Cuba-cuba lah tanya. Apa puncanya. Nak juga tahu ni.