Saturday, January 10, 2009

dah klise sangat

ouh, baru sehari (okay, tak sampai sehari) tak update blog or shud i say online, bnyak dah jadi kat dunia blog ni especially kat blog syrrul, haha. smpai 13 PAGES tertinggal weyh. adoii. tapi best jugak online lambat neyh. bukak je blog, hambek kau. smpai sembilan tab terbukak! blog blog yang saya suka baca semua dh update blog diorang. terpisat pisat mata ni dibuatnya -.-"

and the moment i typed this very words and phrases, badan dah sangat lengai dan kaki dah jadi sangat lenguh. effect drpd satu jam setengah dalam ktm+putra nak ke klcc, dua jam di edufair, dua jam jalan jalan di klcc, dua jam di tgv, satu jam stengah otw balik shah alam. semua berdiri except dalam tgv lah. perghh. penat yang tak terkata weyh wpun sbnarnya memang an unforgettable day sebab first time keluar outside shah alam dgn chopsies :) teruja plus takut sbnarnya. okay, saya kampung :/ shoot me.
waaa. klcc lah, haha. gila jakun. dah bnyak kali pergi cuma kali ni extra special, sbb naik train dgn dearest friends; manie, rabie, syafu, inda dan yat. our main aim of courselah nak pergi education fair by stars publication kat convention centre hall tu tp ada idea bernas lain yg datang dr ahli lembaga pengarah utk tgk wayanglah, rotiboy lah. dasar chopsy. did u knw yg chopsy tu actually a reverse form of psycho...? haha. dalam ktm tu kitorang sikit punya diam, (sarcastic). gelak tak henti henti.
smpai convention hall tu dalam pukul 10.30 and tgk signboard.. lahhh. start pukul 11. damnit. baik beli tiket wayang je tadi. disebabkan nak lalu jalan dalam tu terlampau jauh, (sama jalan nak ke aquaria, tak ke membunuh namanya tu?) kitorang decide lalu jalan luar yg ada air pancut semua tu. boleh cuci mata sekali, haha.
edufair was great sbb mmg bnyak gila information dapat. memandangkan majority of us nak ambil medic except inda yg more to IT and yat yg nak QS, bnyak brochure on medic kitorang dapat. tp so far yg paling blh consider are IMU and Sunway. IMU dia twinning programme and later kita boleh choose country mana nk prgi for overseas, (itu serius best, haha). sunway elaborate bnyak on preU. and mag couesesNOW! tu sangat bagus and affordable habis. 4 buku for rm6. mana nk dpt weyh. kira tak rugi langsunglah pergi edufair ni tp manusia macam sardin. duhh.
yat, syafu, inda, manie, rabie and me. err.. ignore the bad lighting kat gmbar manbienua itu. silau overdose seyh. lepas edufair, kitorang decide untuk makan kat foodcourt since kitorang menjalankan misi boikot. mcD, coke, bajet semua dah tak layan dah. ya, saya berjaya tidak menoleh ke gerai mcD, (applause, haha). lepas makan, kitorang ke surau utk solat zuhur dan tgk2, baru pukul 1.45. tiket tengok wayang tu pukul 3.20. waaaaay too long.

tktau nak pergi mana, si rabie ajak main lif. dr tingkat satu, naik tingkat empat, keluar lif, naik lif satu lagi, turun bawah balik. dorang seriously tak ada kerja, haha. saya, manie, yat and inda checkout kedai eksplorasi petrosains tu and tiba2 ada this one kakak ajak masuk
dinasour exhibit. dari melilau tk tentu pasal, baiklah pergi tgk dinasour utk habiskan masa.
lupa apa nama dinasour ni tapi nama lain dia biawak something something, (saya bukan tourguide yg baik lah encik detail). tapi abang spikey or shark tu memang peramah sbb sudi terangkn kat kitorang pasal dinasour ni even bagi soalan cepumas kenapa dinasour pupus and everything. ouh, random fact: dinasour taleh terbang. abang tu siap nak bagi hadiah lagi.
kitorang rasa mata dinasour tu ada camera. logik atau tak? sebab setiap kali orang nak ambil gambar, mesti dinasour ni dekatkan kepala dia, haha. dari 2.15 ke 3.05 kitorang dalam tu and ada this one place ambil gambar, (tatau mcm mana nk terangkn, dh dpt gmbar nnti i'll show kay). then syafu and rabie naik on this cycle bike, compete utk gigit dinasour, hahaha.
okay, saya tahu dinasour ni hideous sbb mulut dia, tapi nama lain dia (nama scientific tak ingat, haha. sorrylah mr. perfect) yg menarik perhatian saya. nampak telur dinasour and anak anak dinasour yang sangat comel tu..? nama lain dinasour ni; biawak bersifat keibuan o_0 so, dh nak dekat time 3.15, kitorang ke tgv utk beli popcorn and masuk panggung. wee.

bajet time kitorang nak balik tu as in 5 lebih, peak hours lah konon, tapi not that ramai orang pun kat putra and kl sentral. lega sikit. yang tak tahan rasa kaki nak tercabut tuu. adoi. and now, bukan nak rehat, im sitting in front of the lappy since habis solat maghrib. belum solat isyak. duhh. sayang bieha tak ada sekali. an interesting appetizer for the year of 2009 weyh :)

whatsoever: driving classes akan bermula next week. waaa.

2 comments:

PakciQue said...

Kenapa gambarnya gelap-gelap? Guna enpon ke?

saya said...

haha. bingo! :D