Monday, January 12, 2009

bolehkah dipanggil teman?

masa baca blog kak noe tadi, i found this video from youtube tentang kawan kawan so i thought i wanted to share it with you guys. tahniah kak fynn, lagu ni buat saya rasa sebak :') puisi ini damn beautiful, kak fynn. terlalu jujur.



"berapa orang yang kau rasakan memang sebenarnya kawan dalam jiwa?" yang boleh tahu apa kita rasakan tanpa perlu diberitahu... dan yang tak menghilang saat kita memerlukan mereka bukan just sekepala atau sewaktu dengannya. berapa orang sebenarnya? yang kita tahu dia pasti ada pada saat kita perlukannya. mungkin satu, dua sedangkan yang lain semuanya sampah dgn sikap pura pura. ya, plastik tu kan sampah.

"berapa orang yang boleh tahu kau sedang menangis ketika kau sedang tersenyum??" god, this phrase is killing me to the core. kak fynn betul. yang tahu jiwa kau terseksa sedangkan kau sedang ketawa? dan berapa orang yang akan duduk temankan kita sewaktu kita dalam kesusahan...? yang akan menangis bersama kita dan merasai kedukaan kita. yang mengaku dia kawan kita waktu kita ada segalanya dan tinggalkan kita waktu kita kehilangan.

"berapa orang yang benar benar kenal engkau?" yang boleh terima diri kita seadanya dan tak judge kita sekadar pandang pertama. contohnya orang tu tk bnyak ckap dan kita terus conclude yang dia sombong sedangkan sbnarnya dia pemalu! adil ke? dan berapa ramai yang kenal kita inside out..? yang tahu makanan kegemaran kita, buku apa yang kita tengah baca, apa yang kita suka dan tak suka, (a part from family of course).

and for that, saya nak ucap terima kasih kepada kawan kawan 5 science 1; class of 2008 untuk memori kita selama satu tahun lepas. thanks for the joy and laughter we shared together, on top of that, the caringness you have showed towards me. its been a priceless memories with you guys. eventhough maybe tak rapat sngat dgn sesetengah orang dalam kelas tu, being surrounded by korang maybe an unforgettable memories of all, (serius neyh).

untuk kalian yang setia menemani diri ini, terima kasih untuk segalanya. zah dan zira, terima kasih kerana selalu mendengar luahan hati ini. tiada yang membahagiakan selain dapat berkongsi cerita dengan korang berdua. bieha, rabie, manie dan syafa, korang buat hidup kita penuh dengan gelak tawa! terima kasih untuk senyuman semalam :) kapal kawan kita adalah selamanya, insyaAllah.

whatsoever: rindu rinduan saat bersama,,

4 comments:

syrrul said...

:') terharuuuu. mmg betul sgt post awak.

saya said...

:'D sangat kan? tp puisi kak fynn tu lagi indah,,

Fasya said...

whoa
this really hit the spot
very good ar
totally TRUE
in the end, the one who u can really trust is diri sendiri kot.. 0_0
oh well.. one in million la klu dpt
tul x? :)

saya said...

very true, fasya :)