Thursday, January 8, 2009

aku doakan kau dapat hidayah

kesian ryyan; kucing saya yang kena jadi model untuk menyindir segelintir manusia yang PENGECUT, tapi masih ada hati nak bagi komen meruntuhkan semangat orang lain. buat kau yang rasa diri kau dah sangat hebat sampai tak ada kerja lain, nak jugak buat perkara laghah (kau tau ke apa mksud perkataan laghah ni? mesti kau tak tahu) yang tak bermoral ni, entri ni khas untuk kau.

first time saya tengok kelibat mereka yang pathetic dan seriously tak ada life (bak kata syrrul) ini ialah di blog kak hanis, kak ezzana, aunty nani dan kak anna. mereka kebanyakannya suka menggunakan username anonymous, guest, noname, etc etc. (dasar pengecut. god, i love to say that. pengecut,pengecut. haha).

mereka datang ke blog blog orang dan meninggalkan comment yang menyakitkan hati tuan punya blog. sebelum ni, bila saya baca komen berbisa macam tu dekat blog yang saya mention tadi, memang ada sedikit jengkel tapi tak rasa apa apa sbb it doesnt affect my life AT ALL.

untuk sesiapa yang terima nasib yang sama, seriously, abaikan je dorang ni. bak kata kak noe, orang bodoh, ubat dia, buat bodoh je. habis cerita.

ayathikmat; aku seriously tak tahu apa kau nak, datang blog aku bagi komen kata aku gedik, blog ni bosan. kau ni buat aku makin kesiankan kau je. kalau kau sendiri tak berani nak tunjuk diri bagi nama, takyahlah berlagak bagus weyh. so pathetic. aku memang kesian gila ah kat kau. get a life will you? betul gamaknya kata syrrul. kau tak ada kawan apa. sedih aku tengok kau, haha.

memandangkan kau tak sekolah, meh aku ajar kau subjek agama supaya terbuka sikit hati kau nak bertaubat dari sakitkan hati orang sedangkan kehadiran kau tak ada siapa yang jemput. sedarlah diri tu sikit. pinggan tak retak, nasi tak dingin, orang tak nak, kau yang ingin.

satu;
Abu Musa r.a berkata:
“Mereka bertanya Rasulullah s.a.w, apakah yang paling baik dalam Islam. Rasulullah berkata: Orang yang memelihara lidah dan tangannya daripada menzalimi orang yang lain.” - Sahih Muslim.

dua;
Amalan menyakiti hati orang adalah perbuatan tercela, walaupun seseorang itu dari kalangan yang rajin beribadat dan banyak melakukan amal kebajikan. Suatu ketika pernah seorang sahabat mengadu kepada Rasulullah S.A.W. memberitahu tentang adanya perempuan yang berpuasa disiang hari dan bersembahyang ditengah malam, tetapi ia sering menyakiti hati orang lain. Maka Rasulullah s.a.w. bersabda:

"Bahawa tiada kebaikan padanya, sesungguhnya dia akan masuk neraka".
- Hadis riwayat Ahmad dan Hakim -

tiga;
kalau kau rasa tak cukup lagi apa yang aku bagi tu, kau tekan sini.

whatsoever: syrrul's right. kau dah menang. apa lagi? blah ah.

2 comments:

syrrul said...

die dah tak nk gadoh dah, nuha :) takut ng radhi kot. hahaha. sbb radhi mcm ye ye je nk jumpa die -_-
thnaks kat awk sbb back up kite :)

saya said...

welcome ;) harap dunia blog neyh dah kembali aman. fewhh