Wednesday, December 31, 2008

merambu tengah malam

6958725

pass ini sangat comel bukan? dapatkannya di sini :)
at least you can get a goodie bag. haha.

whatsoever: counting the minutes to midnight,,

interrogate 002- 2008 is coming to an end

i said finally. haha.
this year of 2008 has bring enough pain and sorrow in my life.
thankfully, you are more better than the year 2007, my dearie 2008.

1. Have you had any relationships this year?
; proud to say yes.
2. Have you had your birthday yet?
; yeap. mine is on july weyh.

3. Cried yet?
; too many times i think.

4. Been on a diet?
; ahhaa. you can ask that again.

5. Pulled an all nighter?
; come again.

6. Drank Starbucks?
; yes but still countables ouh. spm punya pasal -.-"

7. Went Camping?
; nah. LUCKILY i didnt get the national service. haha.

8. Bought something(s)?
; banyak pulaaa

9. Met someone special?
; *nods* :)
10. Been out of state?
; yeah. been to singapore! weee.

11. What are you thinking about?
; the P license for driving. *tited of waiting*
___________________________________________
HAVE YOU:
1. Hugged someone?
; aiman? banyak kali. tak yah tanya.

2. Slept in someone elses bed?
; yes and it doesnt comfy enough as my own. hm.
3. Got a job?
; nah. scared to look for one either.
4. Loaned out money?
; *shaking head*

5. Gotten in a car accident?
; thankful i didnt bumped into one for 17 years i live.

6. Gone over your mobile phone bill?
; haha. prepaid sudah.

7. Been called a slut?
; god, no.

8. Done something you regret?

; maybe but let it be kept as my dark secret. _________________________________________________________
LAST:
1. Last Person you hugged?
; aiman.

2. Last Person to call you?

; him
3. When was the last time you felt stupid?
; can i say all the times. mannn -_________-"

4. Who did you last yell at?
; anan. ngee.

5. What did you do today?
; blogging. blogging. *im damn bored ouh*
___________________________________________________________
TEN FACTS:
1. Name?
; nuha muneerah binti abd. hakim

2. Natural hair color?
; black. typical typical.
3. consonants?
; nmah. *bieha and anis used to call me NEMAH. whatlan*

4. Hair style?

; straight and layered
5. Eye color?
; black. goddamnit.
6. Height:
; saya pendek. boleh...? hahaha.
7. Pets:
; cats and i got four of them. *tigger.ryan.dayang.cici*
8. Mood?
; bored.

9. Where would you rather be?
; in school...! ouch.
10. What was the last thing you drank?
; vitagen perisa orenn.
___________________________________________________________

TEN THINGS ABOUT YOUR LOVE LIFE:


1. Have you ever been in love:
; em. yes.

2. Do you believe in love?
; im in one so yeah. i think so.
3. Why did your LAST relationship fail?
; dontwanttotalkaboutitboleh.

4. Have you ever been heartbroken:
; yes dgn sfwn. whatlan doe.

5. Have you ever broken someone’s heart?
; idts
6. Have you ever fallen for your best friend?
; laughoutloud

7. Have you ever liked someone but never told them?
; *nods*

8. Are you afraid of commitment?
; maybe.

10. Have you had more than 5 different serious relationships in your life?

; tidak weyh.
___________________________________________________________
EMOTIONS:
1. Are you missing someone right now?
; sangat.
2. Are you happy?
; yes :D

3. Are you eating anything?

; currently no
4. Do you like someone right now?
; no. i LOVE someone.

nota kaki untuk tahun 2008;
thanks for bringing me hope and get my dignity back :')
after all i endure in the year of bloody 2007.
its hard for me to say good bye to you sweetie but what can i do...
2009 is giving me far more beautiful hope than you do.
i will always love you. you taught me things that i cud learn in my life.
susahnya nak break up dgn you, duaribulapan. *crying*

whatsoever: i will be missing you, 2008 syg. whatthehell, i got 2009 tomorrow.

Tuesday, December 30, 2008

interrogate 001- secreting

this is a tag from nasquin ;)
ouh ouh, saya ke sekolah hari ini for the pmr results.
well. you dont think i will reveal my sis' result here, do you..?

who did you last shoot a dirty look at?
; tigger the cat. haha
what kind of car do you drive?
; i'll be driving hilux. gosh. tk ada yg besar lg ke.
have you ever had a garage sale?
; nopey.
what color is your ipod?
; white metallic.
what kind of dog do you have?
; none. i wish to have poodle. lol
what's for dinner tonight?
; idk but im not that hungry though
what is the last drink you drank?
; vitagen perisa orenn.
last time you were sick?
; icantremember
how long is your hair?
; shoulder length
are you happy right now?
; i am content enough.
what did you say last?
; kipas ke bah?
who came over last?
; uncle zam
do you drink beer?
; a big NO
have your brothers or sisters ever told you that you were adopted?
; nah. but i once been told by my dormmates when we had a play at boarding :D
what is your fav keychain on your keys?
; tak ada. kot.
what is in your pocket?
; nothing. i dnt have pocket right now.
who introduced you to your bf or gf?
; no one.
who is the last person you had a phone conversation with?
; him ;)
what DVD is in your DVD player?
; chronicles of narnia- prince caspian.
what's something fun you did today?
; makaann. haha.
what do you think of when you hear the word "meow"?
; seriously cats.
what are listening to right now?
; a voice from tv
what have you had to drink so far today?
; plain water.
when is your birthday?
; 25th july
what's the area code for you cell phone?
; i guess nas is right. 603.
where did you buy the shirt you're wearing now?
; terengganu darul iman.
is there anything hanging from you rear view mirror?
; uhhuhh.
how many states in the U.S?
; i dont give it a damn to count
have you been to any of the states?
; no
what are you going to do after this?
; reading comics kot.
what is something you need to go shopping for?
; none at the moment.
do you like pickles?
; idts
how about olives?
; refer above pls
what is your fav kind of gum?
; chewing & bubble gum
do you have any tan lines?
; nopey
do you remember the name of your kindergarden teacher?
; yeah. ustazah raja yang sangat garang weyh :/
who was the last person to call you baby?
; hahahahahahaha.
when you're at the grocery store do you used the self checkout?
; yeah.
have anyone ever sang to you?
; yes and thanks for that :)
have anyone ever given you roses?
; again, its a yes.
if you were abandoned in the wilderness, would you survive?
; at least i think i would
what is you fav color?
; combination of black+red+white. energetic.
what color are your eyes?
; black.
what is a compliment u receive way too often?
; you are sweet dearie.
how tall are you?
; 157 cm.
who was the last person to say they loved you and when?
; him. every day.
do you like your parents?
; love 'em.
why did you last relationship end?
; separated by the takdir? haha.
who was the last person you said you loved on the phone?
; him.
where is the furthers place you've traveled?
; mekah i think.
which do you prefer, to eat or sleep?
; to sleep.
do you look more like your mom or your dad?
; my dadd. obviously.
how long does it take you to shower?
; 20 minutes max.
can you do splits?
; in my dreams,,
can you use the grill?
; yeaa
are you flexible?
; idts
what movie do you want to see?
; chiwawa. is that the spelling.
what did you do on New years Eve 2007?
; watching tv. lame.
was your mom a cheerleader?
; idk
what is the last letter of your middle name?
; its a H.
how many hours of sleep did you get last night?
; 9 hours. haha.
do you wear you seatbelt in the car?
; hell yeah.
are you scared of flying?
; why shud i.
what do you sleep in?
; kaftan mostly
do you have any tattoos?
; nah.
have you ever been to los angeles?
; haha. dream on.
what jewelry do you wear all the time?
; im jewelless.
what is your fav song at the moment?
; dia milikku by khadeeja.
what song do you HATE?
; death metal's. *shrugs*
do you like chocolate?
; love it.
are you easy to get along with?
; i think so.
any upcoming events you're excited about?
; new year's eve
who are you tagging this survey to?
; kamu.

whatsoever: banyak buku dibeli untuk dibaca. wee.

Monday, December 29, 2008

escape 004- melambai lambai bak belut

fourth day- shah alam syurgaku

balik kampungg.. oooo balik kampung... :)
balik kampung lah sangat kan. balik rumah adalah. haha.
akhirnya boleh balik rumah. there's no place other than home sweet home.
hari ni barulah saya berkesempatan utk tdur lepas subuh.
i know. pathetic gilaa.
pukul 8.10 pagi bangun dan bersiap utk sarapan.
dan cik apa bagi saya this body shop shower gel rasanya. wangii.
wa kata nak brtolak pukul 9 tapi that's not what happened. haiyyo.
sbb pak usu tk bangun lagi weyh. wa kata pak usu nak konvoi lagi.
wa bagi masa sejam utk pak usu bsiap and still.. pkul 10 pn pak usu tk siap lg.
so wa decided kitorang balik dulu and pak usu agreed.
nama tempayan ni saya tak tahu tp nampak sangat lawa. haha.
gambar ni ditangkap masa saya dalam kereta.
yaa, itu pintu gerbang sempadan melaka-negeri sembilan.
TERIMA KASIH, DATANG LAGI.
pasti saja saya akan datang lagi deh. haha.
replika bangunan bangunan ni sangat lawa. weee.
bye bye melaka. daaa.
kitorang berhenti kat kawasan rehat dengkil utk lunch.
dan tepat jam 1.25 petang, saya sampai di rumah dgn selamat.
alhamdulillah :)

whatsoever: esok result pmr keluar... hm.

Sunday, December 28, 2008

escape 003- ada ke menyesal tak pergi zoo

third day- melaka bandar bersejarah

wpun tdur pnya lewat malam td, saya masih tk tdur lepas subuh!
tertnya tnya jgak sbenarnya. mana saya dapat strength utk tahan ngantuk.
nasib baik hari ni tak pergi mana mana.
jadi i thought nak bermalasan di atas katil. guling2 smbil baca novel ;)
tapi tiba2 syifa suruh siap utk pergi ke zoo melaka, ikut family dia.
mulanya mmg rasa nak ikut tp takut cik uda tk suka sbb cik uda tak ajak.
so i told syifa: er.. tak apalah. awak pergilah. (wpun dh siap tukar baju.haha)
dan out of blue, cik uda ajak pergi tp mcm dah terlambat.
dan entah kenapa i said tak apalah. what's wrong with me ouh.
off cik uda and her family went to zoo melaka.
mengapakah saya begitu ego untuk cakap saya nak ikut sekali? :/
setengah jam di rumah cik apa, saya dah mula kebosanan.
aduhai, kenapalah tak ikut pergi zoo tadi weyh.
nasib baik wa bagitau yg wa nak keluar ke Jekyll kejap lagi.
Jekyll tu ialah tempat jual kain ela kat melaka.
as jukji nak cari kain buat baju.
pak usu bagi pilihan nak ikut wa ke nak ikut pak usu dgn mak usu ke jusco.
mulanya mmg nak ikut wa tapi on second thought,
prgi jusco pun best juga.
jd saya ke jusco dgn kira. jalan jalan beli kek kat secret recipe,
kamu mesti wonder knp ada dua batang je lilin. hm.
sebabnya, syifa umur dia 17 and tete 3. 17 + 3 = 20... haha.
ouh ouh, dan mak usu belanja makan aiskrim. weee.
dan saya telah membeli foot cover ini utk dipakai dgn flops.
3 in 1 for rm9.90. affordable and reasonable sangat price dia kn?
dan balik dari jusco tu, kitorang sambut birthday tete dan syifa sekaligus.
actually birthday syifa on 26th and tete punya on 29th.
menu hari ni soto, sate dan kek birthday blueberry. sangat sedapp.
sygnya yg syifa akn balik hari ini utk ke bangi jumpa nenek belah ayah dia.
jadi saya keseorangan petang tu sampai trtidur tak tahu nak buat apa.
dan al kisah, TERPAKSA tgk majlis mawi dan ekin kat astro prima!
maghrib tu juga kami baca doa akhir tahun dan lepas azan, doa awal tahun.
kitorang solat maghrib berjemaah dan baca yassin lepas habis solat.
malam terakhir di rumah cik apa sangat sunyi sbb saya tdur sorang :/
mari pack pack baranggg. haha.

whatsoever: teteckppadaaira; aira! kau prgilah mandi. taleh belah.

Saturday, December 27, 2008

escape 002- overseas itu seberang tambak

second day- uniquely singapore

malam tadi terpaksa tidur awal dalam pukul 11.30. itu awal okay.
kami tak tidur lepas subuh sebab baca novel yang kak munah bagi.
kelam kabut siap dan breakfast sbb wa nak brtolak pukul 9.
tete asyik tanya: kita nak pergi singakura ke mama. again, bnyak kali !
hairan dan pelik tengok cik apa ttp sabar dan layan soalan tete. hm.
saya stuff bnyak gila barang dlm beg sandang coklat yg dah lusuh tu.
moisturizer, extra baju, sikat, stokin, telekung, buku cerita, etc.etc.
kali ni saya tumpang kereta cik uda sbb kereta pak usu & cik apa penuh.
dlm dua kali kot berhenti dekat RnR tp tak igt tmpat dia. ngantuk weyh.
kira lama lah jugak journey tu wpun kitorang dari melaka.
cuba kalau dari shah alam! tak ke membunuh namanya tu? :/
akhirnya sampai juga ke tambak dan kastam. weee.

ya, itu plat kereta singapura. ada huruf selepas nombor.
lama jugalah kat kastam tu sbb ramai sangat orang wpun masih awal.
ouh ouh, saya rasa lelaki kerja pegawai kastam sangat macho. haha ;)

yayy. sudah sampai di singapura. mcm tggu gajah beranak last time prgi.
mksudnya lama dah lah tu. peribahasa weyh. haha.
obek ayid lead kitorang ke jurong west sbb surely tk siapa igt flat mana.
SIAPA NAK INGAT KALAU SEMUA BANGUNAN DEKAT SINGAPORE TINGGI MELANGIT DAN NAMPAK SAMA JE WEYH -.-"
flat flat pun, harga satu unit rumah tu boleh cecah ratusan ribu.
ssh nk tgk rumah atas tanah mcm teres. banglo jangan cakaplah. oiam.
akhirnya sampai kat rumah obek nanna utk jumpa nenek nam, adik arwah atuk.
lama juga kat rumah tu. dari pukul 12.30 tengah hari smpai 5.30 petang.
dah lah panas, sesak pulak tu. jadi saya dan syifa memerapkan diri di sbuah bilik.
ikut plan, kitorang akan jalan jalan tengok lampu kat singapore ni.
i know i know. datang singapore tgk lampu?? whatlan.
ingatkan naik kereta untuk ke MRT atau kat malaysia, LRT.
rupanya jalan kaki. baru start jalan kaki dah lenguh. haha. taleh belah.
tapi singapore seriously bnyak gila pedestrian. or i shud say ramai?

ini tiket MRT. yg bestnya, tiket ni boleh refund utk satu dollar.
yes, not worth it jadi tiket itu saya simpan :)
dari jurong west ke orchard road gila lamaaaaaa weyh.

yaa, sangat crowded. along 12 pitstops, saya berdiri ! penaat.
tapi second last pitstop, dapat jugak duduk tp bnyk sgt couple tk smenggah.

ini di city hall sementara tunggu the next MRT ke orchard road.
credit to obek anip nama sebenar. hee ;)

ke kanan untuk ke orchard road. wee. wee lah sangat.
saya rasa kitorang jalan lebih dari 20 km hari tu tau. brputar smua sendi.
ada satu moment tu seriously rasa nak collapse. dahlah haus.

tp lampu indah ini mengubat kaki yang lara. haha.
forgive the blurring image of me yeah. my cousin was in rush. :/

ouh dan kami solat jamak maghrib-isyak di masjid al falah.
msjid ni sangat unik sbb ada dalam bangunan dan serius bersih gila.
dan kami continue walking and walking. adoiii.

christmas lighting singapore memang sangat lawa :D
kami ke satu shopping mall utk dinner tp turn out yg restoran tu penuh.
RESTORAN AYAM PENYEK penuh. whatlan.
jadi kitorang balik ke kawasan masjid al falah tunggu lori ambil.
i was like: hah?? lori? bila syifa bgtau tntang prkara tu.
sayatanya: syifa, itu betul ke harapan palsu? sbb serius kaki da lenguh.
she gave me a shrugged.
dan apa yang syifa bagitahu tu rupanya betul !
kitorang mmg akan balik naik lori. unbelievable. tk prnah trfikir akn naik lori.

bayangkan lori yg sederhana tu smpai 27 orang sekali masuk.
mmg kena himpit habis dan kitorang nampak mcm pendatang asing. gilaa.
bak kata obek anip, kami ditangkap oleh polis singapura ;)
dan apa yg kitorang buat tu mmg illegal. haha. unforgettable betul.
tapi better than kalau nk jalan balik dgn MRT. boleh brguling tgh jalan.
paling tak tahan, pak usu smpai boleh lupa anak dia, kira.
pak usu dah sedap2 duduk, stroller dh naik, lori dh nak jalan, baru igt kira!
mak usu marah gila kat pak usu. haha.
dan malam tu juga kami balik ke melaka. outofmind.
pukul 2.30 pagi baru smpai melaka weyh. waaaaaaaa. penaat.

whatsoever: ambil masa 3 jam untuk siapkan entri ni. whatlan.

Friday, December 26, 2008

escape 001- berpamitan

first day- melaka bandar bersejarah

saya tidak tidur lepas solat subuh pagi tadi.
ini semua sifat TERUJA utk melancong walaupun berdebar punya pasal.
saya telah pack baju selama sejam malam tadi.
makluman, saya akan pack baju lebih dari apa yang saya perlukan.
macam utk trip kali ni, saya hampir nak mengosongkan satu almari tahu !
nasib baik beg samsonite abah itu kecil molek sajaa ;)
jadi, pukul 10 setelah smua siap, bonda menghantar saya ke rumah wa.
the journey begins bila pak usu datang untuk konvoi. wee!
dalam pukul 1.30 petang, akhirnya kitorang sampai di rumah cik apa.
itu di taman melaka perdana, bukit katil, melaka.
sementara tggu makan tengah hari, saya melayan sepupu comel.

yes, the hyper-active tete and the goddess kira ;)
how can budak umur 3 tahun be so talkative sampai jukji pun taleh ngantuk?
she shud be in tom tom bak. seriously.
ouh, nasi beriyani cik apa sangat sedap. hm.
saya angkut beg ke bilik aufa sbb saya,syifa,najah akan beradu di bilik itu.
masa masuk bilik tu, cik apa kata: nuha kalau nak main zuma, komp ni boleh.
saya kata: ouh. zuma. wah. bestnya. (sdgkn saya tk tahu zuma tu menatang apa!)
cik apa kata lagi: kejap cik apa bukakan komputer eh.
saya balas: er... cik apa, zuma itu apakah?
dan soalan itu dibalas dengan gelak tawa cik apa.
tiba tiba tete datang dan cakap: nak main zuma mama. bnyak kali !

laaaahh. ini rupanya zuma. kalau macam tu, dh berkurun main dah.
petang tu, lepas solat jamak zuhur-asar, kitorang ke dataran pahlawan.
ouh ouh, saya nampak pintu a famosa!!! *baca dgn nada jeritan*
okay, kenapa nak teruja sangat? -.-"
sebabnya, saya tak pernah pergi pun a famosa tu. okay, tipu.
saya pernah pergi masa baby. itupun saya tau sbb ada bukti gambar.
seriously, siapa yang ingat tempat yang dia pergi masa baby? habaq mai.
ke dataran pahlawan utk beli keropok dan sagun yg disebut sabon oleh tete.
disebabkan makhluk yang terlalu ramai (almaklumlah christmas),
uncle saufe tak dapat parking jd kena cut short our shopping time.
dan off we went ke perigi hang tuah.

saya tak baca sejarah perigi ni jadi tak dapat cerita in detail.
dan cik apa belikan saya baju bertinta malacca bewarna coklat. lawaa.
siap ada peta lagi atas baju tu. a tee of course.

dan saya beli gelang tali juga souvenir utk adik. ada lima pensel diatas.
malamnya pula kami ke restoran seafood. wah. best best.
sangat menyelerakan dan smpai2 je makanan dh dihidangkan pulak tu.
smpai je rumah cik apa, uncle saufe ajak jalan tengok lampu kat bandar hilir.

eye on melaka ini sangat comel. ramai sangat orang pula.
lampu lampu sekeliling taman tu pun lawa sangat.

aira,jaja,syifa,me&tete :)
dan lawa kan background tu? bangunan dibalut oleh lampu.
kat melaka je ada benda ni rasanya. kot. again, rasanya.
dan hari ini berakhir. legaaa.

whatsoever: saya teka harga seafood rm300+ sdgkn hnya rm160 :/

Thursday, December 25, 2008

ya, salju itu sejuk!

hohoho. merry christmas every body ! :D
buat pertama kalinya sejak tinggal di shah alam selama 11 tahun,
saya pergi ke bukit cahaya seri alam aka bukit cerakah di sek8. haha.

kami tak menyewa basikal di kanan itu. harap maklum.
kami hanya pejalan kaki yang bergaya ;) haha.
credit utk amir for the sentence.

tempat pertama idaman hati ialah taman iklim sederhana empat musim!
luckily sekarang bulan 12 so musim dalam tu pun musim sejuk.
since kami terlupa bawa baju sejuk, serius menggigil dalam bilik tu.

yang paling kesian, aiman; kesejukan yang amat sangat. haha.
tapi tak nampak sejuk pun -.-"

polar bear salju itu sdg berada dalam kategori kecomelan. haha.
terlupa nak tangkap gambar igloo. hm.
dan selepas itu kami ke kawasan tasik berhampiran.

dear kamu, ignorekan sahaja posing lame saya itu ;)
ouh. terjadi satu peristiwa yang menjengkelkan hati kami sefamily.
after beli minuman dan makanan kat this one stall,
kami pun tunggu lah bas taman pertanian tu untuk bawa kami ke pintu utama.
my family and i tengah ontheway panjat tangga bas,
bila sorg makcik ni dgn family dia tiba2 potong queue dgn muka sardin!
god, bkn tk respect orang tua tp org mcm ni pun ada ke?
pulak tu, makcik tu blh tolak my mom dengan aiman. whatlan seyh.
akhirnya bas tu penuh so ktorg igt nak turun for next bas.
tapi bas tu tiba2 jalan. tak bertimbangrasa langsung boleh...?
hm. mengubat hati yang bengkak, kami berjalan jauh jugalah ke taman haiwan.

serta meniti di atas jambatan gantung ini. wahah.
rasa mual dan loya sebab ada this one family terlompat lompat jalan.
apa apa pun, hari ini sangat best :D
mahu pergi lagi lain kali. oh yeah. boleh try painball dan flying fox!

whatsoever: hati tiba tiba rasa berdebar? sebab esok ke?

Wednesday, December 24, 2008

lelaki juga pandai shopping tahu

ya, jangan ingat lelaki tak pandai shopping atau pilih barang yang lawa!
contoh terbaik ialah abah saya. haha.
beliau ialah tuan haji abd hakim b husin b hasan b apdal *kalau tak salah lah*
kalau part shopping, saya memang serahkan pada abah.
ouh ouh, khamis minggu lepas, abah fly ke filipina untuk urusan kerja.
sangat rindu untuk tinggal di filipina macam dulu dulu ouh.
SEDANGKAN SEBENARNYA NAK SHOPPING SAKAN SAMPAI TANGAN PENUH TAK LARAT NAK BAWAK KAT SM, GREENHILL DAN GLORIETTA KAT MAKATI CITY. tskkk. T.T
teringat masa raya kat filipina dulu. solat raya pun kat malaysian hall sajjeh.
tapi DUIT RAYA aka 100 pesos masa tu SANGAT BEST okay.
kalau ikut pengurup wang berlesen masa tu, 1000 pesos = rm70.
tapi sekarang my mom kata currency dah naik: 1000 pesos = rm80. wah.
jadi bayangkan kalau satu orang bagi 1000 pesos. 10 orang? buatlah kiraan ya.
balik pada abah saya yang pandai pilih barang cantik,
saya telah meminta tolong abah untuk membelikan saya beg tangan.
kalau boleh nak original. haha. nak yg tiruan, Greenhill berlambak ouh.
hari tu belek handbag Guess kat Subang Parade, rm400+. adoi. mana nk dapat.
abah balik dari filipina selasa malam. dalam 2 pagi macam tu.
dan paginya saya berlari ke bilik parents saya untuk mendapatkan handbag saya.
ahaha. sangat tak boleh belahh okay. teruja.
satu..dua..tiga..

ya, inilah beg tangan Guess yang telah dibelikan oleh abah saya :)
sangat sangat style dan lawaaa.
gosh. abah saya memang ada taste tinggi. haha.
harganya pun lawa juga. P4198.00. darabkan nombor itu dgn angka 8 ya.
ouh, terima kasih bah :D

whatsoever: sudah buat kata putus untuk ke singapura.

Tuesday, December 23, 2008

kenapa gelabah sangat ni? nak pergi perang apa!

dushh! saya mmg patut kena tumbuk je. jd punchbag pun okay jugak.
okay, nuha. bernafas. bernafas. hembus.
pagi pagi lagi kepala dah berat. surely pasal semalam demam ni.
dan saya dalam dilema memilih baju untuk dipakai...! tskk. T.T
akhirnya baju baru yang beli kat tesco warna coklat itu menjadi pilihan.
tggu punya lama utk diambil smpai hampir dah nak tukar baju tk jadi prgi.
tiba tiba dengar hon kereta kancil dan nampak muka abg shah. legaa.
mula mula sampai office metro tu mmg nervous sangat dah dan jumpa sfwn.
abg shah tunjuk main component dlm kereta and function benda alah semua tu.
kak aina try drive dulu and the other girl and barulah saya.
supposed ada empat tempat yg saya perlu belajar asas asas dia.
tp disebabkan kesuntukan waktu, saya hanya sempat belajar tiga benda.
JALAN RAYA.PARKING.BUKIT. yg tk sempat hnya 3 PENJURU saja.
ouh, saya sangat sengal dalam parking dan bukit ! damn.
APA HAL TIAP KALI NAK REVERSE KAKI KANAN SAYA TEKAN BREK WEYH ?? tskk.
dan
APA KES ENJIN KERETA ASYIK MATI BILA SAYA BAWAK ?
masa tu saya terbayang satu benda je dalam kepala saya ni.
muka parents yang mengharapkan saya lulus. adoii.
nasib baik abg shah mengajar dgn penuh kesabaran dan senyuman ;)
masa kat bukit, boleh pulak kereta tu terundur ke belakang..! -.-"
TAHU TAK SANGAT SUSAH MAINTAIN CLUTCH DAN MASA YANG SAMA TEKAN MINYAK?!
serious kaki menggeletar seyh.
side mirror saya smpai terlanggar palang besi penanda bukit tu.
tapi still memandu itu sangat seronok jugaa. haha.
sekarang ini saya hanya perlu tunggu lesen L saya dikeluarkan,
lepas tu boleh lah belajar untuk ambil lesen P pula. woah. tak sabarnyaa.

whatsoever: seluruh badan terasa sengal. haha.

Monday, December 22, 2008

sempurna

[1] Bekas kekasih saya adalah : budak semesti -____________-
[2] Saya sedang mendengar : apa mahu mu by maximus
[3] Mungkin saya patut : berehat dan makan uba
t sekarang ni.
[4] Saya suka : menulis :)
[5] Sahabat-sahabat baik saya : adalah the chopsies.
[6] Saya tak paham : knp orang perempuan mcm saya cpat emosi.
[7] Saya kehilangan : diri sendiri tahun lepas -.-"
[8] Ramai yang berkata : saya panas baran. anda kenal diri saya?
[9] Makna nama saya : pandai bersinar ;)
[10] Cinta itu adalah: sesuatu yang sukar untuk dimengerti
[11] Di suatu tempat, seseorang sedang : berada dalam kelaparan.
[12] Saya akan cuba : penuhkan azam tahun hadapan
[13] Ayat SELAMANYA membawa maksud : until when when
[14] Telefon bimbit saya : warna biru sdgkan saya nak warna merah
[15] Bila saya terjaga dari tidur : saya akan mamai sekejap. haha.
[16] Saya paling meluat apabila : terlihat orang g*d*k. no offense.
[17] Pesta/Parti adalah : "benda" yang patut saya jauhi
[18] Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah : harimau :)
[19] Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah : adolescense.
[21] Malam ini saya akan : cuba tidur awal untuk esok pagi.
[22] Esok pula saya akan : memandu buat pertama kalinya...!
[23] Saya betul2 inginkan : lesen P. haha.
[24] Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini : ish. serabai gila rambut.
[25] Pusat membeli-belah atau arked permainan : tempat yg best best.
[26] Makanan Barat atau Jepun : barat pls.
[27] Bilik yang terang atau gelap : depends on the situation.
[28] Makanan segera adalah : mcDee.
[29] Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang? : abaikan, syg.
[30] Adakah anda ingin panjangkan TAG ini?? : tidak hingin.
[31] Sudahkah anda menunaikan kewajipan anda sebagai seorang Islam hari ni? : ya, sudaa
[32] Bila kali terakhir anda cium mak & ayah anda? : raya haji -.-"
[33] the victim: nas,fawani,fasya,kaknurul,syrrul :)

Sunday, December 21, 2008

the time has come

dah lama sebenarnya simpan tag dari fasya ni. hee.
utk standby kalau tiba tiba tak ada idea nak post entri ttg apa dan keboringan.
dan dalam simpanan, masih ada dua lagi tag yang belum complete -.-"
okays. mari kita mulakan.

you have an ex? what if he said these to you?
ini ditujukn kpd hrssfwnbsrn. terima kasih.

1. hi. how are you?
; ouh, hi. im still breathing. thanks ;)

2. hey. you want to go the mall?
; i think you can go by yourself. ada kaki kan?

3. i love you...
; haha. you just gave me a joke, aren't you? boo, too late.

4. do you want some cookies?
; er.. as long as awak tak letak love potion, sure.

5. can you take me a picture?
; what's the use of both of your hands then. speak.

6. help me in my homework!
; you are bright enough. you dont need me.

7. here's my gift to you.
; alaaahai. buang tabiat ke hapeh awak neyh.

8. let's just be textmates
; bazir kredit. i dont have that desire anymore.

9. do you want me to buy you an ipod?
; gilaa. beli utk erina tu lagi bagus. dia happy, awak pn bahagia. easy.

10. let's sit together in the bus
; woah. what? you are my bodyguard now?

11. hi baby
; dont you ever dare...!

12. you are still cute
; am glad that you STILL realize that, sf.

13. i still love you
; awak merepek apa neyh.

14. can i visit your house?
; tengok dari luar dah ler.

15. do you love me?
; once upon a time. it's already turn into nightmares. seriously.

16. i tag to..
; kamu yg tgh usha blog saya ;)

whatsoever: i did the aura test and it turned out that im the mixture of fire and water *gasp*

Saturday, December 20, 2008

bersama awak

hari ini saya nak buat entri special. tentang apa?
kejap lagi kamu akan tahu ;)
20 disember 2008; hari yang sgt brmakna untuk saya.
kerana sebulan yang lalu, hati saya diminta oleh seorang lelaki bernama afiq.

yang ini dari hati

muhammad afiq bin othman,
terima kasih kerana hadir dalam hidup saya, sayang.
terima kasih sebab mulakan segalanya...
seingat saya, banyak pangkat saya dalam hidup awak kn sayang. hee.
dari makhluk asing ke kawan pelajaran ke kawan rapat ke penasihat tak rasmi
dan akhirnya; girlfriend awak.
sepanjang kita memegang title kawan,
tak pernah terlintas yang awak akn bertanyakan ttg hal 'itu' pd saya.
tp saya ttp bersyukur kerana sbb keberanian awak tu lah sy boleh hidup dgn ketawa.
sebulan kita bersama, saya rasa banyak je salah saya pada awak.
tapi awak tetap yakinkan saya untuk bersama awak.
afiq sayang.. awak terlalu baik pada saya.
awak sentiasa ada semasa saya memerlukan awak. rightontime.
maafkan saya, afiq...
setiap kali, mesti saya yang membuatkan hubungan kita hampir berakhir.
saya tahu hati awak banyak terluka dgn kelakuan saya.
terima kasih juga untuk harapan yang awak berikan pada saya
"jangan berputus asa selagi awak sayangkan saya"
kata kata tu terlalu bermakna pada saya. terlalu istimewa.
ya, saya sayangkan awak, afiq.
terima kasih untuk kasih sayang awak dan segalanya.
happy first monthlyversary sayang ;)

whatsoever: saya wish awak dulu. haha. sangat unfair okay.