Thursday, December 25, 2008

ya, salju itu sejuk!

hohoho. merry christmas every body ! :D
buat pertama kalinya sejak tinggal di shah alam selama 11 tahun,
saya pergi ke bukit cahaya seri alam aka bukit cerakah di sek8. haha.

kami tak menyewa basikal di kanan itu. harap maklum.
kami hanya pejalan kaki yang bergaya ;) haha.
credit utk amir for the sentence.

tempat pertama idaman hati ialah taman iklim sederhana empat musim!
luckily sekarang bulan 12 so musim dalam tu pun musim sejuk.
since kami terlupa bawa baju sejuk, serius menggigil dalam bilik tu.

yang paling kesian, aiman; kesejukan yang amat sangat. haha.
tapi tak nampak sejuk pun -.-"

polar bear salju itu sdg berada dalam kategori kecomelan. haha.
terlupa nak tangkap gambar igloo. hm.
dan selepas itu kami ke kawasan tasik berhampiran.

dear kamu, ignorekan sahaja posing lame saya itu ;)
ouh. terjadi satu peristiwa yang menjengkelkan hati kami sefamily.
after beli minuman dan makanan kat this one stall,
kami pun tunggu lah bas taman pertanian tu untuk bawa kami ke pintu utama.
my family and i tengah ontheway panjat tangga bas,
bila sorg makcik ni dgn family dia tiba2 potong queue dgn muka sardin!
god, bkn tk respect orang tua tp org mcm ni pun ada ke?
pulak tu, makcik tu blh tolak my mom dengan aiman. whatlan seyh.
akhirnya bas tu penuh so ktorg igt nak turun for next bas.
tapi bas tu tiba2 jalan. tak bertimbangrasa langsung boleh...?
hm. mengubat hati yang bengkak, kami berjalan jauh jugalah ke taman haiwan.

serta meniti di atas jambatan gantung ini. wahah.
rasa mual dan loya sebab ada this one family terlompat lompat jalan.
apa apa pun, hari ini sangat best :D
mahu pergi lagi lain kali. oh yeah. boleh try painball dan flying fox!

whatsoever: hati tiba tiba rasa berdebar? sebab esok ke?

2 comments:

syrrul said...

-_- kite pon dah lupa mcm mane bukit cerakah :P hahahahahhaha. org shal alam tp perangai mcm duduk jauh gile, kan.

saya said...

sangat setujuuu