Friday, December 19, 2008

manhattan

saya tengah dalam masa yang susah nak catch up dgn hari berblogging.
itulah padahnya kalau datang mood malas.
dua tiga hari lepas punya cerita, baru nak update hari ni. hampagas.
again, saya bangun awal untuk ke tanah perkuburan seksyen 21, shah alam.
tujuan: melawat kubur atuk, nyang (moyang lelaki) dan afif.
wa, jukji, kak yanti, syifa, anan, mar, umi dan saya sendiri bertapa di sana dgn surah yassin.
lepas tu, saya ke sekolah menengah kebangsaan seksyen 9. wah rindu!
pergi tu untuk beli buku rampaian, i mean latihan untuk ijah dan anan tahun depan.

wah. rindukan sekolah sangat sangat weyh -.-"
malangnya tak bertembung dgn cikgu cikgu masa pergi tu. hmm.
lepas tu juga, saya ke sekolah rendah agama seksyen 3 utk bayar yuran mar & man.
tk sgka jumpa ustazah firdaus- guru kelas sy masa drjah 6 !
dan kemudian ke sk raja muda seksyen 4; sekolah rendah saya dulu.

sudah semakin lawa dgn beberapa pembaharuan. thumbsup.
dan lepas beli buku mar dan man, akhirnya boleh balik.
petangnya, bonda membawa kami adik beradik ke subang parade.
hajatnya nak beli satu lagi beg tangan. tapi tak jadi.
beli seluar sukan adik adik kat parkson, dan ouh..!

saya beli monopoly. dah lama tak main weyh. dont blame me. haha.
dan for the first time, bonda belanja makan di manhattan fish market..! wah.
teruja teruja.
masuk restoran tu je, ada benda alah ni kat lantai.

it is so freaking awesome sbb wpun hanya lcd, if kita step a foot,
air tu akan react bntuk ripples. classic. haha.
so, kami settled down di meja makan dan membelek belek menu,

em. bonda memilih manhattan fish and chips yg pada mulanya sy nak.
tp terpandangkan the fish dalam second picture dlm menu tu.
dgn harga rm26.90,

saya telah memilih ini untuk dimakan. em.
Grilled Norwegian King Salmon Fillet. haha. berbelit lidah ;)
bersama ice lemon tea.
tapi kesian aiman sebab dia demam, jadi dia tak bermaya.
apa apa pun, hari ni was a blast.
gamsahamnida, mi :)

whatsoever: ouh, saya beli cd another cinderella story. best best.

No comments: