Tuesday, December 9, 2008

hilang dan jumpa

akhirnya saya berpeluang juga menonton filem terbaru afdlin shauki ini.
saya bagi empat bintang daripada lima. boleh? haha.

@star @star @star @star
sangat lawak dan sememangnya lain daripada yang lain.
cerita penyiasatan macam ni belum pernah ada dan afdlin seriously brilliant.
adlin aman ramlie aka ahmad faun dan
hans isaac aka carlos rodrigo gunting. haha.
pertama kali afdlin tk berlakon untuk watak utama filem arahannya
dan hanya memegang watak Soffaruddin Al Sagood, billionaire yang ada mistress.
awal awal lagi dah lawak bila los dan faun meminta kerja di kedai undergarments for ladies.
jam tangan tuan soffy yang berharga rm 30 juta telah hilang
dan keadaan ini menyukarkan lagi kerja los dan faun sebagai penyiasat.
tambah pula dengan kemunculan khir rahman aka amran
dan stephan sebagai dick,
sangat lawak okay. khir rahman punya dialog mcm penceramah motivasi !
sangat tidak boleh blah.
plus ida nerina yang pegang watak serina mysterina aka mistress soffy,,
suka buat magik dengan suara dia yg manja. hmm.
okay, tak mahu cakap banyak !
pokok pangkal, kena pergi tengok kalau nak tau siapa pencuri jam tangan mahal tu.
support filem melayu weyh. weee~

whatsoever: 6 buah buku komik dengan harga rm43. wahhh.

1 comment:

PakciQue said...

Memang ada dalam perancangan untuk pergi esok walaupun esok cicakman menjengah pawagam..xpe..aku kan suka tgk citer lambat...

Ape2 pon..nk bgth berita tak berapa nak besh...anda tidak menang pertandingan komentar ke-9..mntk maaf ya..

LINK HERE