Sunday, December 28, 2008

escape 003- ada ke menyesal tak pergi zoo

third day- melaka bandar bersejarah

wpun tdur pnya lewat malam td, saya masih tk tdur lepas subuh!
tertnya tnya jgak sbenarnya. mana saya dapat strength utk tahan ngantuk.
nasib baik hari ni tak pergi mana mana.
jadi i thought nak bermalasan di atas katil. guling2 smbil baca novel ;)
tapi tiba2 syifa suruh siap utk pergi ke zoo melaka, ikut family dia.
mulanya mmg rasa nak ikut tp takut cik uda tk suka sbb cik uda tak ajak.
so i told syifa: er.. tak apalah. awak pergilah. (wpun dh siap tukar baju.haha)
dan out of blue, cik uda ajak pergi tp mcm dah terlambat.
dan entah kenapa i said tak apalah. what's wrong with me ouh.
off cik uda and her family went to zoo melaka.
mengapakah saya begitu ego untuk cakap saya nak ikut sekali? :/
setengah jam di rumah cik apa, saya dah mula kebosanan.
aduhai, kenapalah tak ikut pergi zoo tadi weyh.
nasib baik wa bagitau yg wa nak keluar ke Jekyll kejap lagi.
Jekyll tu ialah tempat jual kain ela kat melaka.
as jukji nak cari kain buat baju.
pak usu bagi pilihan nak ikut wa ke nak ikut pak usu dgn mak usu ke jusco.
mulanya mmg nak ikut wa tapi on second thought,
prgi jusco pun best juga.
jd saya ke jusco dgn kira. jalan jalan beli kek kat secret recipe,
kamu mesti wonder knp ada dua batang je lilin. hm.
sebabnya, syifa umur dia 17 and tete 3. 17 + 3 = 20... haha.
ouh ouh, dan mak usu belanja makan aiskrim. weee.
dan saya telah membeli foot cover ini utk dipakai dgn flops.
3 in 1 for rm9.90. affordable and reasonable sangat price dia kn?
dan balik dari jusco tu, kitorang sambut birthday tete dan syifa sekaligus.
actually birthday syifa on 26th and tete punya on 29th.
menu hari ni soto, sate dan kek birthday blueberry. sangat sedapp.
sygnya yg syifa akn balik hari ini utk ke bangi jumpa nenek belah ayah dia.
jadi saya keseorangan petang tu sampai trtidur tak tahu nak buat apa.
dan al kisah, TERPAKSA tgk majlis mawi dan ekin kat astro prima!
maghrib tu juga kami baca doa akhir tahun dan lepas azan, doa awal tahun.
kitorang solat maghrib berjemaah dan baca yassin lepas habis solat.
malam terakhir di rumah cik apa sangat sunyi sbb saya tdur sorang :/
mari pack pack baranggg. haha.

whatsoever: teteckppadaaira; aira! kau prgilah mandi. taleh belah.

No comments: